Membri ai echipei lui Zelenski: se simte trădat de aliații occidentali, lipsit de resurse pentru a câștiga războiul

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: X

Membri ai echipe preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski au declarat că acesta este furios şi că se simte trădat de aliaţii occidentali, care ”l-au lăsat fără mijloacele de a câştiga războiul, doar cu mijloacele de a-i supravieţui”, relatează TIME. În schimb, Zelenski nu vrea orice fel de pace, intenţionează să câştige războiul în condiţiile ucrainene şi afirmă: „Nimeni nu crede în victoria noastră ca mine”.

Sprijinul public pentru ajutorul acordat Ucrainei este în scădere de luni de zile în SUA, iar vizita lui Zelenski nu a reuşit să-l revigoreze. Aproximativ 41% dintre americani doresc ca Congresul să furnizeze mai multe arme Kievului, în scădere de la 65% în iunie, când Ucraina a început o contraofensivă majoră, potrivit unui sondaj Reuters realizat la scurt timp după plecarea lui Zelensky. Acea ofensivă a decurs într-un ritm chinuitor şi cu pierderi enorme, făcând din ce în ce mai dificil pentru Zelenski să-i convingă pe parteneri că victoria este aproape. Odată cu izbucnirea războiului în Israel, chiar şi menţinerea atenţiei lumii asupra Ucrainei a devenit o provocare majoră, comentează TIME.

După vizita sa la Washington, TIME i-a urmărit pe preşedintele ucrainean şi echipa sa înapoi la Kiev, sperând să înţeleagă cum vor reacţiona la semnalele pe care le-au primit, în special la apelurile insistente către Zelenski să lupte împotriva corupţiei în interiorul propriului său guvern şi la scăderea entuziasmului pentru un război al cărui sfârşit nu se întrevede.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: