Skip to content
" "
Media

Membrii din CA al TVR cer demisia preşedintei Doina Gradea

Inquam Photos / George Călin
" "

Cinci membri din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune cer printr-o scrisoare deschisă adresată Parlamentului României demisia preşedintelui Doina Gradea.

Ei motivează socilitarea prin faptul că Gradea a refuzat să prezente explicaţii referitoare la situaţia în care a ajuns TVR.

" "
" "

De asemenea, tot ieri (miercuri, 29 iulie 2020, n.r.), Filiala MediaSind din TVR a prezentat public detalii din şedinţa CA în care s-au prezentat informaţii privind iminenta păgubire a patrimoniului TVR prin înstrăinarea unui teren aflat în administrarea studioului teritorial TVR Cluj, în suprafaţă de 4174 mp! Modul suspect în care Doina Gradea şi şefa Serviciului juridic, Roxana Ionescu, au tratat procesul iniţiat de unele persoane care au revendicat un teren, proprietate TVR, situat în Calea Dorobanţi din Bucureşti, va fi sesizat Direcţiei Naţionale Anticorupţie de colegii din filiala MediaSind TVR Cluj, întrucât acestea nu au cerut mandat de reprezentare din partea Ministerului de Finanţe, dar nici din partea membrilor CA. Au preferat însă să gestioneze această situaţie doar cu jurişti din TVR, care nici măcar nu s-au prezentat la toate termenele şi care nici nu s-au opus expertizelor nefavorabile, deşi, în alte speţe, cum ar fi procesele împotriva propriilor angajaţi sau împotriva MediaSind TVR, conducerea TVR a plătit sume colosale pentru cele mai scumpe case de avocatură!„, se arată într-un comunicat al sindicatului TVR.

Cei cinci membri ai CA din TVR care au cerut dimisia Doinei Gradea sunt: Monica Ghiurco şi Karen Sebeşi, reprezentantul PSD, prof. univ. dr. Sorin Ilieşiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu şi reprezentantul USR, Dan Lazea.

Membrii CA solicită membrilor Parlamentului României să analizeze cu responsabilitate această cerere, întrucât aceştia sunt singurii care o pot revoca din funcţie pe Doina Gradea, pentru faptul că Televiziunea Naţională, din cauza audienţei care tinde spre zero, nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică prevăzută de lege, ceea ce este extrem de grav având în vedere pandemia Covid, alegerile locale şi parlamentare din acest an. Faţă de corupţia din TVR a luat poziţie şi organizaţia noastră care a prezentat Parlamentului României, dar şi instituţiilor abilitate, argumentele care stau la baza demiterii administraţiei Gradea. Pe această cale, reiterăm cererea SRJ MediaSind, a MediaSind TVR, dar şi a Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, a Confederaţiei CNSLR – Frăţia şi Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, adresată autorităţilor române, de a interveni urgent pentru demiterea de urgenţă a actualei echipe manageriale„, precizează Mediasind.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *