Skip to content
Politică

Membrii noului Guvern de la Chișinău au depus jurământul

Serviciul de presă al Președinției din Republica Moldova a anunțat că membrii noului Guvern de la Chișinău, condus de premierul Pavel Filip, au depus jurământul înfața președintelui Nicolae Timofti, în cursul nopții de miercuri spre joi, potrivit b1.ro.

„Aş vrea să încep prin a transmite tuturor cetăţenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violenţelor, care nu vor folosi nimănui. Este important să rămânem în spaţiul legal, indiferent de poziţiile politice pe care le avem. Îmi exprim speranţa că acest guvern, format după o lungă perioadă de instabilitate politică şi condiţii de interimat al Executivului, va şti să administreze cu competenţă şi pricepere situaţia dificilă în care se găseşte la ora actuală Republica Moldova„, a declarat Timofti în faţa membrilor Guvernului condus de premierul Pavel Filip.

Este vorba, în primul rând, de stabilizarea situaţiei economice şi financiare, care să permită efectuarea plăţilor sociale în regim normal. În acest sens se impune reluarea neîntârziată a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu instituţiile financiare internaţionale. De modul în care se va acţiona în perioada imediat următoare va depinde credibilitatea pe plan intern şi internaţional a acestui Cabinet de miniştri. Susţinerea populară este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale„, a mai spusTimofti.

Îmi doresc să existe o bună colaborare între Guvern şi Parlament, în vederea promovării reformelor europene. Vă puteţi baza, din acest punct de vedere, pe sprijinul şefului statului„, a încheiat Timofti.

După învestirea noului Guvern Pavel Filip, câteva sute de manifestanţi au protestat în faţa Parlamentului din Republica Moldova.

Citește și: UPDATE Anarhie la Chișinău / Moldova, în fierbere după învestitura noului guvern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *