Membrii USR Bacău și rudele primarului Viziteu au împărțit pliante electorale, deși campania s-a ÎNCHEIAT

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Rude ale primarului Daniel Stanciu Viziteu, actualul primar USR al Bacăului și candidatul pentru un nou mandat, alături de membrii de partid au împărțit azi pliante electorale, deși este ilegal, întrucât campania s-a încheiat. Autoritățile s-au sesizat în acest sens.

Membrii de partid și rude ale primarului Daniel Stanciu Viziteu, candidatul USR pentru un nou mandat la Primăria Bacăului, au împărțit azi pliante electorale deși este împotriva legii, deoarece campania s-a încheiat. Printre cei care au oferit pliante trecătorilor, îndemnând să îl voteze pe candidatul USR, s-a aflat și purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, Andreea Negru.

IPJ Bacău s-a autosesizat în acest caz și a transmis un comunicat.

„Urmare a verificărilor efectuate cu privire la faptul că în zona centrală a municipiului Bacău mai multe persoane ar distribui materiale cu caracter electoral, comunicăm faptul că polițiștii băcăuani au identificat un bărbat, în vârstă de 56 ani, din localitate, care a prezentat un pașaport diplomatic, având calitatea de deputat al Parlamentului României, o femeie de 39 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, angajată a UAT Bacău şi un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din localitate.

Aceştia se deplasau pedestru pe strada George Bacovia, având asupra lor pliante, asemănătoare cu cele din imaginile apărute pe rețelele de socializare.

Persoanele identificate au fost invitate la sediul secției de poliție, unde au refuzat să dea declarații scrise.

Verificările cu privire la aspectele prezentate continuă, iar, în funcţie de rezultatul acestora, se vor lua măsuri legale dacă se impun.

Totodată, se va informa B.E.C. Bacău.

Menționăm faptul că rolul nostru este de a ne asigura de respectarea prevederilor legale, de respectarea legislației privind buna desfășurare a alegerilor electorale și, nu în cele din urmă, de a le garanta cetățenilor din județ un cadru optim pentru a-și exercita dreptul de vot.

De asemenea, precizăm faptul că verificările au fost demarate de polițiști, ca urmare a apariției în spațiul public a unor imagini referitoare la faptul că membrii unui partid politic ar împărți pliante astăzi, 8 iunie, după ora de încheiere a campaniei electorale.”, menționează IPG Bacău.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare și locale s-a încheiat azi-noapte, la ora 00:00. Începând de sâmbata, 8 iunie, campania electorala este interzisa prin lege, iar nerespectarea regulilor atrage automat deschiderea unui dosar penal.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: