Skip to content
Politică

Membru de partid și consilier local la Primăria Sectorului 6, numit în conducerea Institutului Cultural Român. Cum arată CV-ul tinerei de 33 de ani

primarie6.ro

La sfârșitul anului trecut, Liviu Sebastian Jicman era ales în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR). La ICR, Sebastian Jicman a numit-o șef serviciu EUNIC, adică a rețelei globale de institute culturale, pe Adina Nicolescu. Aceasta din urmă este și consilier local PNL, Sector 6, având un mandat care expiră în 2024.

Codul de etică și conduită al ICR prevede ca personalul să nu se angajeze în anumite activități politice cum ar fi: „colectarea de fonduri pentru activitatea partidelor politice; furnizarea de sprijin logistic candidaților la funcții de demnitate publică; colaborarea cu persoane fizice sau juridice în vederea strângerii de fonduri pentru donații ori sponsorizări ale partidelor politice; afișarea în incinta ICR a unor însemne ori obiecte inscripționate cu sigla sau denumirea partidelor politice ori a candidaților acestora”. Totodată, Regulamentul ICR stipulează că “…angajații ICR au obligația sa se abțină de la manifestarea sau exprimarea publica a convingerilor și preferințelor lor politice, sa nu favorizeze vreun partid politic…”

Faptul că Adina Nicolescu este membru și consilier local PNL Sector 6 ar putea intra în contradicție cu Regulamentul și Codul de Etică al ICR. Calitatea de membru PNL poate pune sub semnul întrebării problema imparțialității politice și poate constitui un soi de conflict de interese. În plus, este practic pentru prima dată în istoria ICR când un angajat este membru de partid și politician activ, fiind consilier local PNL la primăria Sectorului 6.

Averea impresionantă a Adinei Nicolescu

Pe lângă acestea, Adina Nicolescu a acumulat de-a lungul timpului o avere impresionantă. Radu V. Nicolescu, soțul acesteia, care lucrează la Guvernul României, deține 4 terenuri de tip intravilan în București, iar Adina Nicolescu dețină jumătate dintr-un teren intravilan de 435 de mp în județul Prahova. Potrivit declarației de avere, Radu V. Nicolescu deține 3 apartamente în București și un garaj. Adina Nicolescu deține o cotă parte de 50% dintr-o casă de vacanță (154 de mp) din județul Prahova și altă cotă parte 18,75% dintr-un apartament din București.

Adinei Nicolescu deține un autoturism marca BMW din 2007, dar și bijuterii, tablouri și ceasuri de 8.500 de euro. În conturi, soții Nicolescu au peste 28.000 de euro și 6.500 de dolari. Soții Nicolescu au și investiții la bursă: BNET – 7527 de lei, SAFE – 8541 de lei, ORA – 2638 euro, ASC – 1369 de lei, DIGI – 1110 de lei, AVIO – 3860 de lei etc.

La capitolul datorii, Adina Nicolescu a trecut un credit la banca BCR, scadent în 2030, în valoare de 35.657 de euro. Interesant de menționat e că Adina Nicolescu a menționat și un cadou primit de la o anumită Miu Geta-Maria în valoare de 7.000 de euro. În ultima declarație de avere, Adina Nicolescu avea numai puțin de patru surse de venit anual: Paradise Travel – 7.244 (salariu), EDP – 18.500 (prestări servicii), Consiliul Local Sector 6 – 2.190 (indemnizație) și ANRSC – 2.486 (salariu). Adina Nicolescu mai primea o indemnizație de creștere copil în valoare de 14.229 lei.  Soțul acesteia, Radu V. Nicolescu încasa și el anual 116.808 de le Guvernul României și 11.744 de la ICI. În plus, , Radu V. Nicolescu primea dividende în valoare de 302.952 de la S.C Etis Design SRL, din București, firmă care se ocupă cu producția de furtunuri sertizate și distribuția de elemente de pneumatică, furtunuri de joasă presiune, lubrifianți auto și industriali.

Adina Nicolescu nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *