Skip to content
" "
Politică

Membrul CCR cu mandatul sub semnul întrebării acuză presiuni nebănuite: Vă dau în judecată!

danielfenechiu.ro
" "

Membrul Curții Constituționale a României (CCR) cu mandatul aflat sub semnul întrebării acuză presiuni nebănuite. Vedeți mai jos ce s-ar fi întâmplat.

Este vorba despre judecătorul Petre Lăzăroiu (născut Ceaușescu), intrat luna trecută în centrul unei polemici după ce presa a relatat despre felul în care mandatul lui a fost prelungit, deși Constituția nu permite așa ceva.

" "

DETALII AICI: UPDATE Reacția lui Toader / Problema ce ar putea arunca în aer CCR: mandatul unui judecător, EXPIRAT

Ei bine, același Lăzăroiu riscă să aprindă acum un butoi cu pulbere, după ce a vorbit vineri pentru DCnews.ro despre o întâlnire pe care a avut-o cu Simina Tănăsescu (consilierul prezidențial pe probleme juridice) în legătură cu disputa privind revocarea Codruței Kovesi din fruntea DNA.

Înainte să vă prezentăm declarațiile lui Petre Lăzăroiu, trebuie să precizăm că printre fondatorii ONG-ului menționat mai jos – VeDem Just – se numără judecătorul Vasilică-Cristi Danileț, fost membru al CSM.

Iată ce a spus magistratul constituțional:

„Ieri, 14 iunie, orele 14:30 – 15:00, am avut o întâlnire cu consilierul prezidențial pe probleme juridice, doamna Simina Tănăsescu, la cererea acesteia, nu la cererea mea. Printre altele, mi-a spus că are o sarcină ingrată și, când am ajuns în birou la dânsa, mi-a arătat pe o hârtie, care a circulat acum ceva vreme de la fundația VeDem Just care cerea, nici mai mult, nici mai puțin, președintelui CCR să pună în discuție mandatul meu. I-am spus că este o aberație, dar dumneaei mi-a zis că președintelui i se cere un decret de revocare a mea din funcție. I-am spus că președintele nu are această prerogativă, pentru că revocarea se face doar de către plenul CCR. Mi-a răspuns: `Da, așa este, numai că dacă noi nu dăm curs și președintele nu emite decretul, asociația ne va da în judecată, iar dacă-l emitem, ne vei da tu în judecată. Zic: `Evident că o să vă dau în judecată`. Nu știu dacă doamna profesor a vorbit în nume personal sau în numele președintelui, dar, după felul în care am fost anunțat, după felul în care s-a purtat discuția, cred că se intenționează emiterea unui decret, chiar dacă este fără valoare juridică, de revocare a mea. Repet, președintele nu are posibilitatea legală de a da acest decret. 

Problema nu ar fi atât a mea, cât a CCR. Dacă se dă un astfel de decret și eu îl voi contesta, firește, până se pronunță justiția, președintele poate spune: Nu o revoc pe doamna Kovesi, întâi trebuie să mă lămuresc cum e cu mandatul lui Lăzăroiu.

Textul care mi-a permis să fiu numit pentru un mandat întreg este în vigoare. Ideea de bază este că se vrea neapărat să fie creată o presiune”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *