Skip to content
Justitie

Memorandumul pentru finalizarea MCV, aprobat de Guvern. Ce prevede documentul pentru legile justiției și desființarea SIIJ

Facebook

Guvernul Cîțu plănuiește să aprobe până la finalul lunii februarie proiectul de lege de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, iar proiectele legilor justiției până la sfârșitul lui aprilie.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Justiției, miercuri seară, printr-un comunicat de presă, în care a precizat că în ședința de astăzi de la Palatul Victoria a fost aprobat Memorandumul pentru finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

În ședința de astăzi, 20 ianuarie 2021, Guvernul a aprobat Memorandumul cu tema «Demersuri prioritare necesare pentru finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) – legislația în domeniul justiției». Documentul prevede calendarul pentru adoptarea de către Executiv a proiectelor de interes pentru sistemul judiciar.

Astfel, în document se prevede aprobarea, cu prioritate, în Guvern, până la sfârșitul lunii februarie 2021, a proiectului de lege de desființare a SIIJ şi transmiterea acestuia spre adoptare, în procedură de urgență, de către Parlament. Proiectele legilor justiției vor fi, de asemenea, aprobate de către Guvern până la sfârșitul lunii aprilie 2021 și transmise spre adoptare, în procedură de urgență, de către Parlament”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Justiției.

Potrivit sursei citate, aceste demersuri sunt necesare pentru îndeplinirea recomandărilor cuprinse în ultimul Raport MCV, publicat de Comisia Europeană la 22 octombrie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *