Skip to content
Sport

Mercedes, lider mondial pe segmentul automobilelor de lux

Mercedes a devenit lider mondial pe segmentul automobilelor de lux in ianuarie, BMW căzând pe locul trei în clasamentul mondial, informează stirileprotv.ro.

Constructorii germani de automobile de lux Audi si BMW au vandut mai putine vehicule in ianuarie decat rivalul Mercedes-Benz, informeaza Reuters.

In timp ce livrarile globale de automobile Mercedes au crescut cu 20% in ianuarie, pana la 150.814 autovehicule, livrarile Audi au crescut cu 4%, pana la 143.150 de unitati, iar vanzarile BMW au crescut cu 7,5%, pana la 133.883 unitati.

Explicatia este cresterea cu 52% a livrarilor Mercedes pe piata din China, in timp ce rivalii Audi si BMW au inregistrat avans de o singura cifra pe vanzarile pe cea mai mare piata auto din lume. Mercedes a profitat de pe urma cresterii cererii chineze pentru automobilele sale compacte si autovehicule de teren.

„Mercedes se afla intr-un moment prielnic si ar trebui sa termine anul 2016 pe pozitia de lider global”, a declarat Marc-Rene Tonn, analist la M.M. Warburg.

Obiectivul strategic al Mercedes este sa redevina lider mondial pe piata automobilelor de lux, o pozitie pe care a pierdut-o in fata BMW in 2005, iar in 2011 a cazut pe locul al treilea, dupa Audi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *