Skip to content
Bihor Știri locale

Mere stricate destinate elevilor din Bihor! Direcţia Agricolă a dispus retragerea a peste 3.000 kilograme de la livrare

ebihoreanul.ro

Peste 3 tone de mere destinate elevilor din şcolile bihorene, în cadrul Programului naţional destinat unităţilor de învăţământ, au fost retrase, luni, de la livrare, din cauză că nu respectau calitatea impusă, multe dintre ele fiind stricate.

Informaţia a fost făcută publică de Direcţia Agricolă Bihor ai căror inspectori au fost solicitaţi luni de firma angajată de Consiliul Judeţean Bihor să distribuie fructele în şcoli să verifice calitatea fructelor înainte de a fi livrate elevilor în cursul acestei săptămâni.

„Urmare a solicitării operatorului economic SC AR Linia Tea SRL Arad, punct de lucru Oradea, str. Tudor Vladimirescu, nr. 85, în calitate de furnizor de mere în Programul pentru şcoli în perioada 2017-2023, inspectorii din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Bihor, au constatat că o parte din lotul de mere însoţit de factura fiscala nr. 000858/21.02.2019, furnizor SC Pombis SRL Bistriţa Năsăud, nu corespunde din punct de vedere al standardului de comercializare a merelor proaspete”, se arată în comunicatul semnat de directorul DA Bihor, Nicolae Hodişan.

Aşa cum se vede din imagini, merele erau ambalate în lădiţe fără nici o etichetă sau alte marcaje, iar fructele prezentau „zone de brunificare pe aproape întreaga suprafaţă a epidermei, brunificare care se observă şi în zona pulpei”, aspecte care nu corespund nici condiţiilor impuse prin Programul pentru şcoli în perioada 2017-2023 şi nici celor prevăzute de Regulamentul CE 543/2011.

„Urmare a acestor constatări, întreaga cantitate de 3.065 kg mere a fost retrasă de la livrarea către şcoli, o eventuală repunere în conformitate deputând fi admisă, urmând ca aceste mere să primească o altă destinaţie, respectiv industrialiazare, consumul animalelor sau distrugere, la opţiunea operatorului„, a mai anunţat Direcţia Agricolă.

Contactat de BIHOREANUL, directorul Nicolae Hodişan a precizat că elevii nu vor rămâne săptămâna acesta fără mere chiar dacă fructele, afectate cel mai probabil de îngheţ, vor fi returnate furnizorului din Bistriţa Năsăud. Distribuitorul Linia Tea şi-a asigurat cantitatea de mere necesară de la un alt furnizor, din Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *