Skip to content
Economie Internațional

Merkel adoptă o poziție fermă în privința Huawei. Care va fi statutul companiei chineze în Germania

Cancelarul german Angela Merkel a respins, marți, cererile de a-i interzice companiei chineze de telecomunicații Huawei să furnizeze echipamente pentru rețeaua 5G din Germania.

Sunt două lucruri în care nu cred. Unul, să discuți aceste probleme de securitate foarte sensibile în public și doi, să excluzi o companie doar pentru că provine dintr-o anumită țară”, a afirmat Merkel într-un discurs ținut la Berlin, informează Profit.ro.

Guvernul a informat că abordarea noastră nu va fi să excludem o companie, ci mai degrabă să avem anumite cereri pentru toți competitorii privind această tehnologie 5G”, a adăugat ea.

Germania ia în considerare impunerea unor cereri și limite puternice pentru Huawei însă guvernul a respins cererile de a interzice complet compania.

Numind China un competitor ”sistematic”, Merkel a afirmat că ”răspunsul nu poate fi o luptă cu cei care sunt puternici din punct de vedere economic”.

Trebuie să susținem reguli corecte și reciproce”, a precizat Merkel adăugând că o abordare europeană asupra acestei probleme ar fi ”de dorit”.

Liderii europeni vor participa în aprilie la un summit UE-China privind relațiile comerciale iar decizia Europei privind eventuale sancțiuni asupra Huawei va reprezenta unul dintre subiectele discuțiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *