Skip to content
Internațional Politică

Merkel face apel la valorile comune din interiorul NATO: cea mai importantă fabrică BMW este în SUA, nu în Bavaria

The Independent

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat cu privire la dezintegrarea structurilor politicii internaţionale la Conferinţa de Securitate de la Munchen, ea făcând apel pentru o mai mare cooperare.

Merkel a declarat, sâmbătă, că structurile de securitate internaţionale se află sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a face faţă cererilor unei lumi aflate în schimbare, anunță News.ro.

" "

Arhitectura per total a lumii aşa cum o ştim este acum un puzzle care, dacă doriţi, s-a dezintegrat în mai multe părţi mici”, a afirmat Merkel.

Trebuie să ne gândim la structure integrate şi la interdependenţe”, a precizat Merkel care a notat o deteriorare a relaţiilor cu Rusia.

Subliniind importanţa NATO, ea a afirmat că este nevoie de o abordare curpinzătoare, care să accepte realităţile politice, economice şi militare.

Avem nevoie de NATO ca o ancoră a stabilităţii într-o mare furtunoasă. Avem nevoie de alianţă ca o comunitate a valorilor comune. Nu ar trebui să uităm niciodată că NATO nu a fost fondată doar ca o alianţă militară ci şi ca o alianţă a naţiunilor cu valori comune; a naţiunilor care impart aceleaşi valori cu privire la drepturile omului şi democraţia”, a precizat Merkel.

Merkel a făcut referire şi la SUA în discursul său, punând la îndoială decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage trupele americane din Siria şi Afganistan şi noţiunea că exporturile germane de maşini în China reprezintă un risc pentru securitatea naţională a SUA. Ea a subliniat că cea mai importantă fabrică a BMW este în SUA, nu în Bavaria.

Merkel a fost aplaudată la scenă deschisă, de la acest lucru făcând excepţie însă vicepreşedintele american Mike Pence şi Ivanka Trump.

Conferinţa de trei zile din capitala Bavariei a început vineri, fiind prezenţi 30 de şefi de stat. Delegaţii discută despre relaţiile trans-atlantice, tensiunile dintre Rusia şi Occident precum şi conflictele din Orientul Mijlociu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *