Skip to content
Politică

Merkel și Macron au ajuns joi la Sibiu pentru a participa la Summit

b1.ro

Cancelarul german Angela Merkel și președintele Franței, Emmanuel Macron, au ajuns la Sibiu, unde vor participa la Summit-ul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, potrivit b1.ro.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Summitul Partidului Popular European, organizat la Sibiu, referindu-se la provocările din ultimii ani, că în România, dar și în alte state ale Uniunii Europene a avut loc ”un asalt asupra statului de drept”.

Șeful statului a vorbit despre lideri ai unor forțe politice care ”vor să se situeze deasupra legii”.

”Am asistat, și în România, dar și în alte țări membre ale Uniunii, la un asalt asupra statului de drept.

Există în continuare forțe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii, cărora nu le convine când instituții fundamentale ale statului de drept investighează și aduc la lumină faptele de corupție și furtul din bani publici, fie că sunt naționali sau europeni.

Apărarea statului de drept a devenit o sintagmă care se aude tot mai des în Europa. Este misiunea noastră să le explicăm cetățenilor europeni că aceasta nu este o chestiune de retorică politică, ci una de care depinde chiar viața de zi cu zi a fiecărui european.

Mai simplu spus, dacă statul de drept este amenințat, atunci fiecare cetățean are, mai devreme sau mai târziu, de suferit”, a declarat Klaus Iohannis.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *