Skip to content
Puterea Știrilor Video

”Mersul la vot în pandemie e periculos”, i-ar fi mărturisit Arafat lui Ponta: Este o decizie politică!

Inquam Photos / George Călin

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat pentru „Puterea Știrilor” că Raed Arafat „este cel mai bun din România pe intervenții în situații de urgență, dar nu el era cel care trebuia să conducă lupta anti pandemie, ci premierul”. Victor Ponta consideră gestul premierului ca fiind unul de „lașitate”, ascuzându-se în spatele secretarului de stat. De asemenea, liderul Pro România a dezvăluit că, într-o discuție intimă, Raed Arafat i-ar fi spus că organizarea alegerilor este periculoasă în condiții de pandemie, dar că ”decizia a fost politică”.

„Nu avem o relație de prietenie. Nu e cazul. Am lucrat foarte bine cât am fost prim-ministru. În rest, îl respect. Cred în continuare că este cel mai bun din România pe intervenții în situații de urgență, dar nu cred că este cel care trebuia să conducă lupta antipandemie în România. Cred că Guvernul l-a băgat în față și s-au ascuns în spatele lui, dar Raed Arafat nu era cel care trebuia să conducă lupta antipandemie”, susține președintele Pro România.

Candidat pentru Camera Deputaților, Victor Ponta afirmă că prim-ministrul „este singurul care are pârghiile, responsabilitatea politică și morală de a gestiona lupta împotriva virusului SARS-CoV-2”, amintind de incidentul de la Colectiv, când, deși „nevinovat, și-a asumat și a demisionat, în timp ce Ludovic Orban demonstrează lașitate”.

„Primul ministru al României trebuia să conducă această luptă. Este singurul care are puterea executivă și autoritatea politică. Când vrei să arunci pe alții, la un moment dat îl băga pe bietul Vela cu geaca de piele, după aceea pe Arafat, nu. După Colectiv eu am plecat.

Nu a zis nimeni <<Ponta tu trebuia să te ocupi de clubul ăla>>, dar statul român nu a reacționat bine la Colectiv și atunci am zis că, în numele statului român, eu răspund sau domnul Iohannis, dar domnul Iohnnis nu este niciodată vinovat de nimic.

Mi-am asumat eu. La pandemie, care este cu totul și cu totul altceva decât Colectiv, numai primul ministru are pârghiile, responsabilitatea  politică și morală de a conduce. Să bagi tot timpul pe alții în față este o chestie de lașitate”, declară Ponta.

Președinte Pro România a precizat că l-a întrebat pe Raed Arafat dacă organizarea alegerilor parlamentare este periculoasă pentru români. Primind un răspuns afirmativ și motivat de „decizia politică”, Ponta susține că „s-a supărat puțin, dar i-a trecut”.

”Îl sun pe Arafat numai când am un necaz. Ultima dată am vorbit cu el acum câteva luni când l-am rugat ceva medical, nu pentru mine. Ne-am văzut în septembrie când l-am întrebat un singur lucru: „Raed, organizarea alegerilor este periculoasă sau nu în pandemie?”. El a răspuns că da. Eu l-am întrebat de ce nu spui chestia asta, iar el mi-a spus că este o decizie politică. M-am supărat puțin dar mi-a trecut”, a încheiat Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *