Skip to content
Coronavirus

Mesaj impresionant al medicilor români care tratează pacienți de coronavirus în Italia: “Ne-am lăsat familiile acasă pentru a ajuta familia Uniunii Europene”

Bucuresti FM

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris miercuri un mesaj pe Twitter în care și-a manifestat aprecierea pentru faptul că România a trimis în Italia o echipă de medici și asistenți medicală, pentru a ajuta autoritățile italiene în lupta împotriva COVID-19. Un mesaj de solidaritate a fost exprimat și de maiorul Joe Stroescu, șeful delegației medicale SMURD aflată acum în Italia.

“Doctori și asistenți din România tratează pacienți de coronavirus în Italia pentru a ajuta familia Uniunii Europene. Aceasta este solidaritatea europeană în acțiune”, a scris von der Leyen, pe Twitter.

“Ne-am lăsat familiile acasă, dar am venit aici pentru a ajuta familia Uniunii Europene“, a declarat și maiorul Joe Stroescu, șeful delegației medicale SMURD aflată acum în Italia.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19

Marți, șefa Comisiei Europene s-a declarat încântată de gestul de solidaritate din partea României, care a anunțat că va trimite personal medical în Italia pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19, scrie caleaeuropeana.ro.

De asemenea, un mesaj de mulțumire a venit și din partea șefului diplomației italiene, Luigi di Maio.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, în urma unei şedinţe de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19, că România va trimite o echipă de medici și specialiști în Italia, țara cu cele mai multe decese înregistrate la nivel european și mondial din cauza răspândirii noului coronavirus.

“Am avut o discuție legată de felul în care România își arată solidaritatea față de alții și pot să vă spun că am decis împreună ca România să trimită o echipă de medici și asistenți medicali în Italia. Ei vor merge acolo, în zona Milano, vor pleca cel târziu mâine – o echipă formată din 11 medici și șase asistenți medicali”, a spus președintele, în ceea ce reprezintă primul gest de solidaritate europeană din partea României.

Astfel, marți, de Ziua Mondială a Sănătății, o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a efectuat un zbor pe ruta București – Timișoara -Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici și asistenți medicali români, pe care Guvernul a trimis-o în Italia pentru a ajuta autoritățile în lupta împotriva noului coronavirus.

Italia continuă să fie țara cu cel mai mare număr de decese cauzate de infecția cu virusul SARS-CoV și a treia cea mai afectată la nivel mondial, cu peste 132.000 de cazuri confirmate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *