Skip to content
Politică

Mesaj incomod pentru Orban de la un senator plecat din PNL în ALDE EXCLUSIV

cliparts.co

Unul dintre cei trei senatori plecați miercuri din PNL în ALDE a acordat o declarație pentru PSnews.ro, în care a expus motivele care l-au determinat să facă acest gest și i-a transmis un mesaj incomod liderului din Modrogan, Ludovic Orban.

DETALII AICI: Demisie din PNL. Un senator liberal s-a alăturat ALDE

ȘI AICI: PNL, zguduit din temelii: Marius Nicoară și Daniel Zamfir trec la ALDE EXCLUSIV SURSE

Este vorba despre Ion „Iani” Popa, senator de Argeș. Politicianul a afirmat miercuri pentru PSnews.ro că în ultimul an și jumătate a devenit din ce în ce mai dezamăgit de conducerea PNL și de faptul că formațiunea politică s-a îndepărtat de valorile liberalismului.

„A fost un proces îndelungat care a stat la baza hotărârii pe care am luat-o astăzi. Și asta se întâmplă de o bună bucată de timp – cam de vreun an și jumătate, de când PNL-ul, încet-încet, nu mai seamănă deloc cu partidul ăla în care am intrat eu acum 16 ani, pentru care am dus atâtea bătălii electorale. Asta pe de o parte. Și, evident, mai sunt și niște chestiuni personale, pe care nu vreau să le promovez”, a declarat Popa pentru PSnews.ro.

Întrebat ce i-a promis ALDE ca să îl atragă, Ion Popa a răspuns prompt: „Nimic”.

În ciuda insistențelor noastre, Iani Popa a rămas ferm pe poziții.

„Absolut nimic. Eu n-am nevoie de funcții. Eu n-am mai candidat la nicio funcție în partid. Și nu ăsta este motivul plecării mele. Chestiunea asta se va demonstra: că nu voi avea nicio funcție. Am avut funcții la PNL: am fost și lider de grup, și președinte de comisie, și chestor al Senatului… și nu alerg după funcții. Nu ăsta este motivul. Motivul este că Partidul Național Liberal… de fapt, nu partidul, ci actuala conducere a Partidului Național Liberal s-a îndepărtat de valorile, de principiile liberale. Nu mai există nicio legătură între ce face Partidul Național Liberal astăzi prin conducerea lui și liberalismul”, a punctat parlamentarul de Argeș.

Chestionat dacă va candida în 2020 pentru un nou mandat de parlamentar, Popa a evitat un răspuns tranșant: „Nu știu. Mai e mult până atunci”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *