Skip to content
Politică

Mesaj pentru Ponta în prima zi de școală

 

Prim-ministrului Victor Ponta i-a fost trimis un mesaj cu ocazia primei zile de școală.

Premierul Victor Ponta a primit mesajul chiar de la contracandidatul său, prezidențiabilul Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, cea care l-a muștruluit pe Ponta din cauză că elevii au început anul școlar fără să primească manuale.

„Copiii n-au avut parte de manuale, moment care arată aroganța prim-ministrului. Aflăm că n-au copiii nevoie de abecedar, ci că avem o țară în care copiii au toți smartphone-uri și internet și se informează de acolo. Mă adresez părinților ai cărorcopii nu au smartphone (..) Ponta confundă copiii României cu propriii copii. Avem nevoie de premier responsabil, nu se poate ca prima zi de școală să fie pentru mii de copii o zi încărcată de tensiune. Am văzut, în vizita pe care am făcut-o azi la un liceu din capitală, tineri care așteaptă de la statul român sprijin pentru un învățământ de calitate în care să își formeze competențe. Dnul Ponta nu reușește decât să distrugă învățâmântul românesc”, a declarat președintele PMP, în cadrul unei conferințe de presă.

Elevii de clasa I şi a II-a au început  anul şcolar fără  manuale, acestea urmând să ajungă la elevi abia în octombrie-noiembrie.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a reconfirmat  că elevii nu vor avea parte de noile manuale, ci le vor recicla pe cele vechi, ale colegilor, ca o soluţie de avarie, manuale vechi de 10 ani. Acesta a explicat că este vina editorilor nemulţumiţi, care au urmărit blocarea licitaţiei astfel încât ministerul să comande şi anul acesta manuale vechi de la ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *