Skip to content
Politică

Mesaj surpriză al lui Traian Băsescu pentru Președintele ales, Klaus Iohannis. FOTO

Curtea Constituţională a României îl validează pe Klaus Iohannis ca preşedinte al României. După acest moment, Preşedintele ales a strâns mâna tuturor judecătorilor CCR.

Klaus Iohannis a venit la ceremonie alături de Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Eduard Hellvig, Dan Motreanu, Teodor Atanasiu, Mihai Răzvan Ungureanu.

„Le multumesc tuturor cetatenilor care au votat. A fost un vot puternic si foarte clar. Ii asigur pe toti ca l-am inteles. 

La 25 de ani de la Revolutie s-a incheiat o etapa. Romanii, prin votul lor, au spus foarte clar: stop si de la capat. 

Viziunea mea s-a impletit in mod fericit cu asteptarile romanilor. La capatul drumului care ne asteapta se afla Romania prospera si puternica. Le spun tuturor romanilor ca se poate. Se poate construi o Romanie prospera si puternica. Nu se poate nici de azi pe mâine, nici peste noapte. Vom construi Romania lucrului bine facut in timp si pas cu pas.
Avem o Constitutie care e buna. E nevoie de o revizuire a Constitutiei din diferite motive, dar se impun anumite modificari pentru a elimina unele incertitudini si pentru a se adapta starii de fapt.”, a declarat Klaus Iohannis.

Un mesaj surprinzător a fost acela când Băsescu i-a urat lui Iohannis să mai câștige un mandat peste 5 ani.

„Este un moment extrem de important. Este finalizarea a 10 ani de mandat si va doresc, domnule presedinte ales, ca dupa primul mandat sa nu fiti in banca din stânga” (n.r.: în banca fostului președinte), a afirmat Traian Băsescu.

Cine crede ca modernizarea Romaniei e o treaba de 5 ani se inseala. Exista destule resurse pentru pasul inapoi. Am satisfactia ca las o tara cu optiuni clare: parteneriatul cu SUA, prezenta in UE si NATO, credibilitatea dobindita in mod deosebit in NATO.

Cu certitudine, securitatea nationala e elementul fundamental al mandatului presedintelui, ceea ce nu inseamna ca presedintele nu priveste spre realitatile interne.  Se vor gasi intotdeauna in societate, in mass-media, germenii pasului inapoi. Si uneori trebuie sa fortezi la limita Constitutia pentru a te opune, pentru ca romanii isi doresc o Romanie moderna.  Avem prea multe institutii la nivel guvernamental care nu sunt inca reformate.

Va voi transfera tot ceea ce stiu intr-o perioada de tranzitie care incepe azi. E o noutate. Cu dl. Iliescu, schimbul s-a facut in 15 minute. Acum, prin organizarea timpurie a alegerilor, avem o perioada de tranzitie, fiecare consilier va transfera dosarele importante, iar eu insumi voi transfera catre dl Iohannis. 
Va multumesc intr-o chestiune personala. Nu voiam ca stânga sa domine toate institutiile.”, a mai transmis Traian Băsescu.

iohannis_CCR

 

1 comentariu la “Mesaj surpriză al lui Traian Băsescu pentru Președintele ales, Klaus Iohannis. FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *