Skip to content
Internațional

Mesaje ale lui Rudy Giuliani şi Jair Bolsonaro, şterse de Twitter pentru dezinformare

twitter

Twitter a început să-şi pună în practică măsurile mai stricte impuse în mod special pe subiectul COVID-19 cu două nume importante: avocatul lui Donald Trump şi preşedintele Braziliei.

Reţeaua socială a decis să şteargă o postare a lui Rudy Giuliani, fost primar al oraşului New York şi actualul avocat al preşedintelui Statelor Unite, care susţinea că hidroxiclorochina poate vindeca coronavirus.

Capacitatea medicamentului folosit împotriva malariei de a fi eficient şi în cazul Coronavirus este un subiect amplu dezbătut în prezent, însă nu este încă dovedită ştiinţific.

Astfel, Twitter a şters postarea lui Giuliani, care era, de fapt, o preluare de la Charlie Kirk, un activist conservator, scrie news.ro.

Reţeaua socială a mai şters două postări ale preşedintele Brazilian Jair Bolsonaro, în care se minimalizau riscul infectării cu COVID-19 şi importanţa carantinei în cazul celor infectaţi.

Pe lângă Twitter, Bolsonaro şi-a văzut postările şterse și de pe Facebook şi Instagram, pentru acelaşi motiv, dezinformare.

Twitter, care a fost criticată că este prea blândă în ceea priveşte informaţiile false postate de politicieni, a anunţat recent că va aplica măsuri mult mai stricte punctual în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *