Skip to content
Coronavirus

Mesajul BOR în plină criză de coronavirus: în ce condiții vor avea loc slujbele religioase

Inquam Photos / Octav Ganea

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a precizat că toate slujbele religioase se vor săvârși exclusiv în aer liber, cu numărul maxim admis de autorități și cu respectarea distanței de 1 metru între participanți.

„În biserici se pot citi doar rugăciuni individuale și se poate spovedi (individual). Orice slujbă religioasă se va oficia doar afară! Îi îndemnăm pe toții clericii și credincioșii să dea dovadă și in această aspră perioadă de mult realism, de conștiință civică și de grijă concretă față de ceilalți”, spune acesta.

Precizările vin în contextul în care autoritățile au interzis toate activitățile culturale – inclusiv cele religioase în spații închise.

„În conformitate cu noile cerințe legale, cuprinse in ordonanța militară dată in starea de urgență, toate slujbele religioase se vor săvârși exclusiv în aer liber (cu numărul maxim admis de autorități și cu respectarea distanței de 1 metru între participanți).
În biserici se pot citi doar rugăciuni individuale și se poate spovedi (individual). Orice slujbă religioasă se va oficia doar afară!
Îi îndemnăm pe toții clericii și credincioșii să dea dovadă și in această aspră perioadă de mult realism, de conștiință civică și de grijă concretă față de ceilalți.

Prudența la care suntem chemați cu toții în aceste zile nu înseamnă o clătinare a credinței. Autoizolarea temporară impusă de situația medicală actuală nu înseamnă însingurare și nici ruperea din comuniune cu ceilalți. Dimpotrivă, tocmai acum aceasta s-ar putea revigora și ar putea surpa zidurile indiferenței care ne separă de obicei. Claritatea judecății, caritatea inimii și comuniunea în rugăciune sunt roade ale credinței care, într-un asemenea timp al strâmtorărilor și nedoritelor convulsii sociale, este și antidot la virusul fricii și al deznădejdii demobilizatoare”, a precizat Vasile Bănescu pentru PSnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *