Mesajul dur al unui psiholog pentru tăinuitorii care acum „condamnă” abuzurile de care este acuzat Alfred Bulai

Alfred Bulai
Sursa foto: Facebook

Scandalul în care este implicat sociologul și profesorul Alfred Bulai, acuzat că a hărțuit sexual mai multe studente, naște reacții virulente din partea întregii societăți. Psihologul Radu Leca a analizat pentru „Adevărul” ce se întâmplă în aceste zile atât pe plan politic cât și social și trage concluzii dure.

Scandalul de la SNSPA iese din sfera mediului academic și prinde ecouri adânci pe holurile Guvernului. Ministra Ligia Deca declară că este hotărâtă să taie în carne vie, motiv pentru care a propus în ședința de joi modificarea legislaţiei. Iar premierul Marcel Ciolacu așteaptă propunerile. Între timp, apar din ce în ce mai multe reacții din „interior”: profesori din cadrul SNSPA fac front comun cu victimele și condamnă comportamentul de prădător sexual al sociologului. În ședința de joi a Guvernului, ministra Educației, Ligia Deca, a declarat că toate sesizările privind încălcarea deontologiei universitare ar trebui să fie analizate rapid, indiferent dacă acestea sunt făcute formal sau anonim.

„Cred că am fost cu toţii zguduiţi de mărturiile victimelor faptelor din cadrul universitar care au ieşit în mass media în ultima vreme. Am discutat deja, împreună cu colegii de la alte ministere şi instituţii publice, şi am decis că vom lucra împreună cu specialiştii de la Ministerul Justiţiei, de la alte ministere vizate, de la Autoritatea Naţională pentru Egalitate de Şanse în colaborare cu Consiliul Rectorilor pentru a creiona un circuit legislativ astfel încât orice sesizare să intre rapid în circuitul de analiză, indiferent de forma sa, anonimă sau neanonimă”, a afirmat Ligia Deca. Aceasta a precizat că sesizările care vizează fapte penale comise în mediul universitar vor fi trimise direct către organele de anchetă judiciară.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: