Mesajul lui Cătălin Predoiu de ziua MAI

Cătălin Predoiu / Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, într-un mesaj de ziua MAI, că în instituţie există ”o lungă tradiţie de oameni care au ales să se pună în slujba semenilor lor”. ”Cred în capacitatea actualei generaţii de a moderniza această instituţie şi de a se ridica la înălţimea aşteptărilor cetăţenilor. Cred cu tărie în integritatea şi profesionalismul fiecăruia dintre cei care fac parte din Ministerul Afacerilor Interne”, a subliniat el.

”Astăzi, de Ziua Ministerului Afacerilor Interne, doresc să le mulţumesc angajaţilor acestei instituţii pentru tot ceea ce fac în scopul asigurării siguranţei cetăţenilor şi să le urez succes în misiunile viitoare! În acelaşi timp, îi asigur pe cetăţeni că ne vom face datoria cu şi mai multă seriozitate şi mai mult profesionalism, iar preocuparea noastră pentru asigurarea unui serviciu public de calitate este continuă şi are ca fundament cerinţele de siguranţă reale ale comunităţii”, a afirmat Cătălin Predoiu, în mesajul transmis duminică.

El a amintit că, în 16 iulie 1862, într-o ordonanţă semnată de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, se făcea referire la unirea Ministerului de la Bucureşti cu cel de la Iaşi, devenind Ziua Ministerului Afacerilor Interne.

”În egală măsură semnificative sunt faptele fiecărui angajat al acestei instituţii, care, indiferent de momentul istoric, şi-a făcut datoria cu credinţă în lege şi în binele comun. În Ministerul Afacerilor Interne vorbim de o lungă tradiţie de oameni care au ales să se pună în slujba semenilor lor, oameni care, de multe ori, şi-au riscat propria siguranţă pentru a salva viaţa semenilor lor. Gândurile noastre se îndreaptă şi către angajaţii Ministerului Afacerilor Interne care şi-au pierdut viaţa la datorie, eroii zilelor noastre pentru care jurământul de credinţă a fost, cu adevărat asumat «chiar cu preţul vieţii». Ei sunt cei care dau valoare acestei instituţii, iar sacrificiul lor ar trebui să îndemne la reflecţie. Pe de o parte sunt modele de curaj şi profesionalism pentru generaţiile actuale şi viitoare de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi sau pompieri. Pe de altă parte, o profesie a cărei desfăşurare presupune, în cazuri extreme, sacrificiul suprem ar trebui să ducă la o calibrarea a percepţiei publice privind activitatea reală a angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv din perspectiva privaţiunilor, riscurilor şi a sacrificiilor pe care le presupune activitatea lor”, a subliniat ministrul de Interne.

El a făcut referire la integritatea angajaţilor.

”Cred în capacitatea actualei generaţii de a moderniza această instituţie şi de a se ridica la înălţimea aşteptărilor cetăţenilor. Cred cu tărie în integritatea şi profesionalismul fiecăruia dintre cei care fac parte din Ministerul Afacerilor interne. Nu poate exista modernizare instituţională ori evoluţie în raport cu alte state ale Uniunii Europene fără ca integritatea angajaţilor să fie dincolo de orice discuţie, fără ca pregătirea lor şi modul în care răspund cerinţelor reale ale cetăţenilor să fie dincolo de orice interpretare. Şi mai cred în patriotism – subscris oricăreia dintre acţiunile noastre, personale şi profesionale. Nu suntem patrioţi festiv, ci suntem patrioţi – sau nu – în fiecare zi a vieţii noastre!”, a declarat Predoiu.

El a adăugat că respectarea şi aplicarea legii constituie garanţia stabilităţii şi prosperităţii unei ţări.

Totodată, el i-a asigurat pe angajaţii MAI ”că, atâta timp cât acţionează ferm, legal, profesionist, sunt alături de ei şi vor avea întreaga mea susţinere şi a echipei de conducere, indiferent de zona în care îşi desfăşoară activitatea”.

”Ministerul Afacerilor Interne are nevoie de oameni curajoşi şi inteligenţi. Îi îndemn pe tineri să ni se alăture, sa facă parte din această puternică instituţie naţională, să fie parte a activităţilor care fac din România un stat sigur şi stabil pentru români, pentru Europa. Repet, principiile care ghidează activitatea în Ministerul Afacerilor Interne sunt aceleaşi, indiferent de generaţie: integritate, profesionalism, legalitate! Sunt principii şi valori fundamentale nu doar pentru Ministerul Afacerilor Interne, ci pentru oricare dintre structurile partenere din statele Uniunii Europene sau ale Alianţei Nord-Atlantice cu care colaborăm”, a conchis Predoiu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: