Skip to content
Politică

Mesajul lui Iohannis pentru omologul său italian

" "

Șeful statului Klaus Iohannis a avut, joi, o convorbire telefonică cu omologul său italian, Sergio Mattarella, în cadrul căreia l-a felicitat pe omologul său pentru alegerea în calitate de preşedinte şi şi-a exprimat dorinţa aprofundării Parteneriatului Strategic între cele două ţări, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Cei doi au subliniat că prezenţa unei importante comunităţi româneşti în Italia şi a unei puternice comunităţi de afaceri italiană în România conferă acestei relaţii o dimensiune specială, potrivit sursei citate.

" "
" "

Preşedintele României a menţionat în cadrul convorbirii că una dintre priorităţile sale imediate este de a cunoaşte reprezentanţi ai comunităţii române din Italia şi că îşi doreşte găsirea de noi căi de a valorifica interesele comune ale românilor şi italienilor, cetăţeni cu drepturi egale în Europa, se mai precizează în același comunicat.

Judecătorul Sergio Mattarella a fost ales, sâmbătă, preşedintele Italiei, cu 665 de voturi, cu mult peste cele 505 voturi necesare, potrivit rezultatelor oficiale, relatează AFP, informeaza Gandul.

Sursă foto ziuaconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *