Skip to content
Politică

Mesajul lui Liviu Dragnea de Ziua Europei: Nu vreau să plătim această datorie cu contracte și concesiuni forțate

Ziua de Constanta

Liderul PSD, Liviu Dragnea a transmis, joi, de Ziua Europei că ”Occidentul, de-a lungul istoriei moderne, ne-a ajutat, ne-a deprins cu civilizația și îi suntem îndatorați”. 

Însă, din punctul său de vedere, chiar dacă îi suntem îndatorați, trebuie să nu permitem ”unora care se cred europeni,  să angajeze România pe traiectoria unei colonii care s-a predat cu tot cu lideri și cu bogății”

”Azi e Ziua Europei. Este o zi pe care trebuie s-o cinstim, fiindcă Europa e noua noastră casă. Azi facem parte din lumea civilizată a Uniunii Europene și asta e cea mai prețioasă realizare politică a noastră. Occidentul, de-a lungul istoriei moderne, ne-a ajutat, ne-a deprins cu civilizația și îi suntem îndatorați.

Dar e bine ca această datorie s-o plătim în moneda potrivită, în solidaritate și respect, în corectitudine și reciprocitate. Nu vreau să plătim această datorie cu contracte și concesiuni forțate, cu porturi și resurse naturale cedate, cu obediență politică și cedare de suveranitate.

Nu vreau să permitem unora care se cred europeni până la trădare să angajeze România pe traiectoria unei colonii care s-a predat cu tot cu lideri și cu bogății.

Suntem un stat suveran, o națiune independentă, care nu datorează Europei decât o uriașă recunoștință. Toate celelalte calcule pe care Iohannis și susținătorii lui și le fac se vor izbi de vigilența noastră, de demnitatea și de mîndria acestui popor!”, a  scris Dragnea pe pagina sa de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *