Skip to content
Politică

Mesajul lui Victor Ponta de ziua Europei

Cu ocazia zilei Europei, premierul Victor Ponta transmite un mesaj prin care subliniază că România este membru de încredere al Uniunii Europene, care a dovedit ”un ataşament ferm pentru democraţie, consolidarea statului de drept, libertate, solidaritate, dreptate socială şi transparenţă.”

De asemenea, șeful Guvernului consideră că UE are puterea de a se reinventa în contextul în care există un trend de neîncredere în proiectul european.

„Ziua Europei reprezintă nu numai momentul în care celebrăm punctul de pornire al proiectului european, ca urmare a curajoasei Declaraţii a lui Robert Schuman, ci şi momentul în care trebuie să realizăm potenţialul important pe care Uniunea Europeană continuă să îl aibă.

România este astăzi un membru de încredere al Uniunii, dovedind un ataşament ferm pentru democraţie, consolidarea statului de drept, libertate, solidaritate, dreptate socială şi transparenţă.

Sunt mândru de faptul că, în 2015, România este un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, este un stat care se dezvoltă şi care a devenit mai puternic, o ţară care a reuşit să parcurgă drumul dificil al tranziţiei la democraţie şi la economia de piaţă.

Apartenenţa României la Uniunea Europeană este o garanţie a dezvoltării ţării noastre și sprijinul care ne întăreşte convingerea că putem continua pe linia evolutiilor înregistrate în ultimii ani. In plus, ofera tuturor cetatenilor romani perspectiva unei vieti mai bune, a unor sanse suplimentare de dezvoltare, de crestere a calitatii vietii si de afirmare.

Cred în continuare că, în ciuda crizei de încredere cu care Uniunea se confruntă şi a retoricii tot mai agresive a unor actori politici care nu respectă valorile europene, proiectul european are forta de a se reinventa, de a construi o societate mai bună, mai corectă şi mai generoasă. Trebuie să ne aducem aminte de acest lucru astăzi, nu numai ca români, ci şi ca cetăţeni europeni.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *