Skip to content
Politică

Bogdan Stanoevici, luat la întrebări în Londra

Discuţii la Londra între reprezentanţii comunităţii de români din Marea Britanie şi Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni. La această întâlnire a participat şi ambasadorul ţării noastre în Regat, Ion Jinga. La final, însă, cei prezenţi spun că nu s-a ajuns la niciun consens.

Discuţie între un român din diaspora şi Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru românii de pretutindeni:

„Întrebare: Veţi interveni pe lângă colegul dumneavoastră, Titus Corlăţean, ca să-i spuneţi care este situaţia din diaspora?

Bogdan Stanoevici: Nici nu cred că este nevoie să intervin. Dânsul este suficient de conştient de situaţia din diaspora şi mai ales este în măsură să acţioneze conform legii pentru ca totul să fie în regulă.

Întrebare: Vor fi înfiinţate noi secţii de votare, da sau nu?

Bogdan Stanoevici: Eu nu pot să vă răspund la această întrebare acum, dar se va face tot ce este posibil legal ..

Întrebare: BEC spune că este posibil…

Bogdan Stanoevici: Guvernul României şi Ministerul Afacerilor Externe vor face tot ce este posibil şi necesar pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple şi anume acele cozi, fiecare român să poată să voteze pe 16”.

La rândul său, ambasadorul României în Marea Britanie i-a asigurat pe cei veniţi la discuţii că haosul din primul tur al alegerilor prezidenţiale nu se va mai repeta.

„Eu am speranţe şi cred că nu le am degeaba că vom găsi o formulă care să permită tuturor românilor care se prezintă la vot să voteze. Haideţi să mai avem un pic de răbdare până se clarifică la Bucureşti cadrul legislativ că nu putem decide noi aici”, a declarat Ion Jinga, ambasadorul României în Marea Britanie.

1 comentariu la “Bogdan Stanoevici, luat la întrebări în Londra

  1. Le cautam in coarne prea mult.Cite tari europene au organizate sectii de vot in strainatate.De ce nu se anunta inainte la ambasada?ca vor sa votezee.Sint inscrisi in tara dar nu dau pe la ambasada sa se inscrie.Se politizeaza caci johannis nu are alte teme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *