Skip to content
Sport

Mesajul premierului canadian Justin Trudeau pentru Bianca Andreescu, după ce a câștigat trofeul de la Rogers Cup

Premierul Justin Trudeau a salutat performanța Biancăi Andreescu, canadiana cu părinți români, care a reușit, după 50 de ani, să câștige trofeul la Openul canadian.

„Primul campion canadian la Rogers Cup după 50 de ani – felicitări, Bianca Andreescu! O inspirație pentru jucătorii din toată Canada. Astăzi le-ai arătat iubitorilor de tenis ce înseamnă sportivitatea”, a scris pe Twitter Justin Trudeau, informează digi24.ro.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (nr. 27 WTA) a câștigat finala de la Rogers Cup, după ce adversara ei, Serena Williams (nr. 10 WTA), a acuzat dureri la spate și a trebuit să se retragă, la scorul de 3-1.

Bianca Andreescu se afla în avantaj, în primul set, când Serena Williams a acuzat dureri la spate și a trebuit să se retragă.

Bianca Andreescu va urca pe locul 14 WTA, după această reușită.

Acesta este cel de-al doilea titlu WTA, pentru Bianca Andreescu, după trofeul de la Indian Wells, câștigat după finala cu Angelique Kerber, încheiată cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4.

Premierul canadian a remarcat-o pe Bianca Andreescu încă de la Indian Wells, când a felicitat-o pe Twitter pentru că  a scris istorie – a devenit prima jucătoare care câștigă trofeul după ce venise din calificări. Justin Trudeau s-a numărat atunci printre o serie de personalități – inclusiv Nadia Comănesci – care au lăudat reușita tinerei canadience cu origini românești.

Cu rădăcini românești, dar cu cetățenie canadiană, Bianca Andreescu a fost felicitată de premierul Canadei, Justin Trudeau, care i-a transmis felicitări pe Twitter, imediat după finală:  „De la un wild card la campioana Indian Wells. Bianca Andreescu tocmai a scris istorie! Felicitări!”

Vă mulţumesc foarte mult, este o onoare să joc pentru această ţară extraordinară”, i-a răspuns atunci Bianca Andreescu.

Bianca Andreescu este exemplul care confirmă succesul unui pariu al Federației canadiene de tenis, care a investit în tineri jucători și i-a ajutat financiar. „Îți trebuie mii, sute de mii de dolari pe an ca să-l practici și să reușești, dacă ești bun. Nu pot să vorbesc despre ce se întâmplă în România, la Federația Română de Tenis, dar pot să spun ce se întâmplă în Canada. Federația canadiană îi ajută pe cei talentați și pe cei care cred că au o șansă în viitor. Îi adună în programul lor de pregătire națională, nu sunt mulți, dar îi ajută foarte mult, cu antrenor, cu călătorii și facilități. Deci investesc în viitor”, declara tatăl Biancăi Andreescu, după succesul fiicei sale la Indian Wells.

Felul în care  Federaţia canadiană de tenis a sustinut-o financiar pe talentata sportivă a contat decisiv în alegerea drapelului pe care să îl reprezinte, a recunoscut mama Biancăi. Pentru a susține un copil la nivel ridicat la turneele internaționale, ai nevoie cam de 250.000 de dolari pe an, a explicat mama Biancăi într-un interviu pentru Digi Sport. O sumă pe care familia Andreescu nu și-ar fi putut-o permite, astfel că ajutorul federației canadiene a fost extrem de important pentru dezvoltarea Biancăi ca sportivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *