Skip to content
Politică

Mesajul premierului Viorica Dăncilă de Ziua Imnului Național al României

Prim-ministrul Viorica Dăncilă spune că Ziua Imnului Naţional al României este o sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri, precizând că acesta le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne.

„Marcăm astăzi Ziua Imnului Naţional al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. ‘Deşteaptă-te, române!’ le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat şi pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinţei împlinite a românilor de unitate”, afirmă Viorica Dăncilă într-un comunicat transmis de către Guvern.

Totodată, premierul României a mai precizat că, în prezent, „Deşteaptă-te, române!” este imnul nostru naţional şi „ne emoţionează ori de câte ori îl auzim ca o încununare a succeselor compatrioţilor noştri”.

„Respect pentru acest simbol al naţiunii! La mulţi ani, Imnului Naţional! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, mai afirmă premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *