Skip to content
Sănătate

Mesajul tulburător al unui medic: Când se va trage linie după acest Covid, să luaţi în calcul şi morţile colaterale

facebook
" "

Medicul Paul Ichim, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, trage un semnal de alarmă privitor la nenumăratele cazuri ale unor bolnavi care u mai ajung la spital să se trateze de diferite afecţiuni din cazua fricii de Covid-19 şi a ştirilor alarmiste.

Lăsaţi frica deoparte şi nu staţi la domiciliu până când nu mai puteţi, veniţi din timp”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

" "
" "

Chirurgul gălăţean a avertizat asupra faptului  că din cauza Covid, oamenii se prezintă prea târziu la medic: „Oamenii speriaţi de ştirile despre valul 3, de nebunia socială, de ştirile contradictorii, de focarele de Covid din ce în ce mai frecvente chiar din spitale, nu se mai prezintă cu restul patologiei la noi.

Aparent a scăzut adresabilitatea pentru restul afecţiunilor, însă, gărzile vor fi criminale, cu oameni care vin în ultimul hal la spital, când va fi foarte greu de rezolvat ceva, cu mortalitate crâncenă.

Dacă voi credeţi că noi am reuşit să devenim indiferenţi la suferinţa şi la moartea pacienţilor, vă înşelaţi.

Ne educăm să mascăm de multe ori ce gândim, ce anticipăm evolutiv, ca să nu ne citească pacientul, sa nu cedeze psihic şi să nu mai lupte”.

Medicul are un mesaj pentru pacienţii care de teama virusului evită să meargă la spital: „Noi suntem acolo şi atâţia câţi suntem şi cu ce avem, vom continua să vă ajutăm. Lasaţi frica deoparte şi nu staţi la domiciliu până când nu mai puteţi, veniti din timp”.

În concluzie, când se va trage linie după acest Covid, (sper să fie cât mai repede căci m-am saturat), să luaţi în calcul şi morţile „colaterale” ale oamenilor cu alte afecţiuni, scăpaţi din mână, care ar mai fi trăit altfel câţiva ani. Când am citit gândirea unora de tipul selecţiei naturale, indivizi de un cinism meschin, nu-mi permit să scriu ce mi-a venit să le transmit. Indivizii se comportă ca şi cum n-ar avea nici o frică de Dumnezeu. Să ştiţi un lucru, dispreţuiţi şi numiţi în fel şi chip, noi suntem acolo şi atâţia câţi suntem şi cu ce avem, vom continua să vă ajutăm. Lăsaţi frica deoparte şi nu staţi la domiciliu până când nu mai puteţi, veniţi din timp”, a mai scris medicul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *