Skip to content
" "
Politică

Mesajul unui lider ALDE de Ziua Națională a SUA: „Ne dorim să…”

Un lider ALDE a transmis un mesaj, sâmbătă, cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii.

Este vorba despre vicepreședintele ALDE, sociologul Codrin Scutaru.

„Acum 239 de ani, părinții fondatori ai Statelor Unite ale Americii, au adoptat Declarația de Independență. Credința lor a fost că toți oamenii au fost creați egali, liberi să gândească, să se roage și să trăiască așa cum doresc, că destinul nostru nu va fi hotărât pentru noi ci de către noi. Egalitatea și libertatea au fost principiile pe care Statele Unite ale Americii s-au întemeiat și astăzi, România, se poate dezvolta la fel, prin egalitate, libertate și printr-o nouă solidaritate”, a declarat Codrin Scutaru, potrivit Agerpres.

Potrivit vicepreședintelui ALDE, prietenia dintre popoarele român și american se bazează pe valorile transatlantice.

„Ne dorim să trăim decent, cu o calitate a vieții firească pentru fiecare individ, care să ne permită să ne bucurăm de progresul societății noastre, cu drepturile și libertățile noastre protejate de statul de drept și dorința de a trăi în pace și securitate”, a mai adăugat Codrin Scutaru.

El amintește că anul acesta sărbătorim 135 de ani de relații diplomatice între România și SUA.

„Fostul președinte american John Fitzgerald Kennedy spunea foarte clar: Fiecare individ poate face diferența și toți ar trebui să încerce asta. Îmi doresc ca prin ce va face fiecare român să construim următorii 135 de ani împreună”, a conchis Codrin Scutaru.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *