Skip to content
Sănătate

Mesajul unui medic de familie către părinţi: Nu mai duceţi copiii la grădiniţe sau creşe o perioadă

Inquam Photos / Octav Ganea

Medicul de familie Egri Eduard spune că spitalele de copii sunt supraaglomerate de pacienţi cu COVID sau alte boli. „Imaginaţi-vă câtă suferinţă atât pentru mamă, cât şi pentru cel mic dacă copilul face o infecţie multiplă”, spune medicul, potrivit adevarul.

„Dacă aveţi posibilitatea nu mai duceţi preşcolarii la grădiniţe sau creşe o perioadă iar cei cu sugari evitaţi orice vizită, întâlnire, plocon etc. Imaginaţi-vă cum este să ajungeţi în spitale supraaglomerate dacă starea se agravează şi nu poate fi tratat la domiciliu sau infecţiile sunt grave, nu vorbesc doar de COVID aici, ci de multe alte boli infecţioase. Imaginaţi-vă câtă suferinţă atât pentru mamă, cât şi pentru cel mic dacă copilul face o infecţie multiplă, de exemplu pneumonie bacteriană cu boală diareică virală şi bonus COVID sau chiar gripă. Imaginaţi-vă la ce vă expuneţi copiii”, spune medicul Egri Eduard.

În condiţiile în care în ultima săptămână au fost infectaţi cu SARS-COV-2 peste 27.000 de copii, medicul critică decizia autorităţilor de a menţine şcolile deschise şi cataloghează situaţia ca fiiind un „haos”. „Încep să mă întreb cât mai continuă bătaia asta de joc la adresa copiilor. Pe cât de puternici sunt, pe atât de fragili pot deveni în faţa unor infecţii multiple. Deja am pacient de nici două săptămâni în jurul căruia toată familia este infectată, părinţii şi fraţii mai mari. Am pacienţi preşcolari care au avut probleme serioase de sănătate, iar părinţii, încercând să-i protejeze, nu i-au dus la grădiniţă până au fost ameninţaţi cu pierderea locului, i-au dus din nou şi în nici o săptămână deja aveau cazuri”, susţine Egri Eduard.

În final, medicul are şi o recomandare pentru autorităţi: „Dacă tot se doreşte marea infectare, se pot folosi stadioanele sau sălile polivalente”.

„Am înţeles că lupta se dă pentru atingerea limitei incompetenţei, dar, de fapt, încep să cred că se încearcă depăşirea acesteia, ţinta fiind undeva spre absurd. Dacă tot se doreşte marea infectare, se pot folosi stadioanele sau sălile polivalente”, concluzionează medicul Egri Eduard.

Eduard Egri este medic de familie în Sibiu şi, încă de la debutul pandemiei, s-a remarcat prin diverse mesaje în mediul online prin care încearcă să conştientizeze populaţia despre pericolul infecţiei cu SARS CoV-2, despre importanţa vaccinării, a respectărilor măsurilor de protecţie, dar şi despre anumite teme care implică sănătatea publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *