Skip to content
Societate

Meseria unde salariul ajunge până la 3.000 euro! Nu ai nevoie de diplomă de BAC și nici de exeriență

Facebook

Tinerilor le este din ce în ce mai greu să se angajeze în ultima perioadă. Angajatorii cer fel și fel de specializări, diplome, dar și experiență. Există însă un job unde tinerii pot merge și fără experiență și fără diplomă de bacalaureat și unde salariul depășește multe alte venituri din România.

Se caută însoțitori de zbor! În special după ce companiile aeriene au fost forțate să concedieze o bună parte din personal în ultimii doi ani. Doritorii trebuie să aibă cel puțin 18 ani, 12 clase absolvite și mulți bani. Mai exact, între 1.500 și 2.600 de euro pentru a-și plăti cursurile de pregătire.

Acestea durează între trei și șapte săptămâni, în urma cărora cursanții trebuie să susțină un examen. Dacă îl trec, sunt liberi să își caute de muncă.

”Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian și cursanții școlii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoși că am prins parteneriatul ăsta dar în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile”, povestește Iulia Iovu, trainer, potrivit Observator News.

Însă nici salariile nu sunt de neglijat. Cei mai bine plătiți însoțitori de zbor sunt cei din Orientul Mijlociu, unde salariile ajung chiar la 3.000 de euro.

În România, veniturile acestora pot varia între câteva sute de euro, până la 1.500 de euro, în funcție de compania aeriană. Dar asta nu este tot. La acești bani se adaugă orele de zbor și diurna.

”Cei tineri, până în 25 de ani, care nu au încă obligații, familii, responsabilități se pot axa spre o companie charter şi au posibilitatea să viziteze întreaga lume”, a mai spus trainer-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *