METEO Caniculă, până la sfârşitul lunii iulie

canicula apa vara
Sursa foto: Unsplash.com

ANM a anunţat temperaturi peste cele normale în toată ţara până la sfârşitul lunii iulie şi în prima săptămână din august, cu valori mai ridicate în Sud şi Sud-Est.

Săptămâna 10 – 17 iulie

Temperatura aerului: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sudice.

Cantităţile de precipitaţii cu excepţia Nord-Vestului extrem al ţării unde regimul pluviometric va fi local excedentar, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în sudul ţării şi la munte.

Săptămâna 17– 24 iulie

Temperatura aerului: Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud şi sud-est.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 24– 31 iulie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cantităţile de precipitaţii: Regimul pluviometric se va situa în general în jurului celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 31 iulie – 07 august

Temperatura aerului: mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul româniei, dar mai ales în sud-estul ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile nordestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: