METEO. Ploile se întorc în mare parte din țară iar la munte ninsorile continuă

Sursa foto: X

Luni, vremea va fi caldă în sud-vestul țării, iar în rest temperaturile mai scad puțin, însă vor fi totuși normale pentru această perioadă.

Sunt anunțate precipitații mixte în Moldova iar în Transilvania, Muntenia și Dobrogea va ploua trecător. În zona montană înaltă vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă și tot pe aici vântul va sufla cu putere, dar se va simți și prin sud și centru. Maximele vor fi cuprinse între 3 grade în nordul Moldovei și 17 grade în Oltenia și Muntenia.

În Capitală, norii vin și trec, însă este posibil să picure din când în când. Temperaturile nu mai sunt atât de generoase cu noi, maxima va urca până la 12-13 grade.

La munte vom avea o zi mai rece, cu cer acoperit și ninsori. Se va depune strat de zăpadă în Carpații Orientali și Meridionali iar pe creste vântul își va face simțită prezența.

Marți, vremea se va răci în majoritatea regiunilor și vor fi ploi în Dobrogea, Muntenia și Oltenia iar în nord și centru precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte va ninge slab iar vântul se va intensifica la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 11 grade.

În această săptămână, temperaturile vor fi în scădere la nivelul întregii țări, dar chiar și așa vor fi totuși normale pentru perioada în care ne aflăm. Sunt anunțate precipitații mixte în nordul, centrul și estul țării, iar în rest atmosfera va fi însorită. La munte, ninsorile își vor face simțită prezența, dar spre sfârșitul săptămânii meteorologii anunță vești ceva mai bune.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: