METEO Temperaturi peste cele normale până la jumătatea lunii august

omactiv.md
Sursă foto: omactiv.md

Meteorologii prognozează temperaturi peste cele normale până la jumătatea lunii august, în special în regiunile sudice.

Săptămâna 17.07.2023 – 24.07.2023

– Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

– Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, dar şi deficitar în cele sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 24.07.2023 – 31.07.2023

– Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă în toate regiunile, posibil uşor mai ridicate în cele sudice.

– Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice, sudvestice şi local în cele centrale şi la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 31.07.2023 – 07.08.2023

– Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

– Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale şi la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 07.08.2023 – 14.08.2023

– Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

– Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii ţări.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: