METEO Temperaturi tropicale în România. Vor fi 41 de grade, apoi vremea se va schimba radical

vară căldură meteo vreme
Sursa foto: Louis Hansel on Unsplash

Meteorologii anunță fenomene extreme pentru următoarea săptămână. Atenție, sunt așteptate temperaturi tropicale, de cel puțin 41 de grade la umbră, pentru zilele de marți și miercuri.

În plin soare valorile vor fi și mai mari, de aceea este bine să evităm drumurile la amiază. Supraîncălzirea atmosferei începe de luni, iar meteorologii au emis o atenționare de cod galben de caniculă, pentru mai multe județe din sudul țării.

După o săptămână toridă, arșița zilei și serile fierbinți se întorc. Este posibil ca marți și miercuri să fie emis codul roșu de pericol, în fața unor fenomene meteo extreme, notează stirileprotv.ro.

“40-41 de grade, temperaturi estimate pentru aceste două zile, în partea sudică, Oltenia, Muntenia, poate și sudul Moldovei să aibă temperaturi în jurul a 40 de grade. Caniculă vom avea marți în toate zonele de câmpie, deal, podiș, chiar și la munte o să fie o vreme deosebit de caldă, chiar și pe Valea Prahovei temperaturi în jur de 30 de grade”,  explicat meteorologul Mihai Huștiu.

Altfel spus, nici în pădure sau pe malul apei nu ne vom putea ascunde.

Așadar, vor fi două zile consecutive cu maxime în jur de 40 de grade, măsurate în stațiile meteo. Dar temperatura resimțită de populație va fi cu 10 grade mai ridicată, din cauza umidității lăsate în atmosferă de ploile recente. Vom avea senzația de sufocare, de aer dens și fierbinte. Apoi, de joi încolo, temperaturile coboară brusc cu peste 10 grade. De exemplu, miercuri în capitală vor fi 40-41 de grade, iar joi, 28.

Valul de aer rece, care vine din centrul Europei, vă răci mai întâi Banatul și zona Crișanei, apoi se vă ciocni cu masa de aer fierbinte din centrul și sudul țării.

„Ne vom aștepta la fenomene violente, pe măsură ce masa de aer va avansa spre țara noastră. Vom avea furtuni intense în mai toată țara, vijelii puternice, rafale de vânt care ar putea să depășească 100 km pe oră, ploi torențiale, căderi de grindină”, a precizat Huştiu.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: