METEO Vremea continuă să fie frumoasă. Maximele ajung la 30 de grade Celsius

omactiv.md
Sursă foto: omactiv.md

Vreme continuă să fie frumoasă și joi. În zona montană şi în sud-estul extrem mai sunt ceva condiţii de ploaie, iar vântul are intensificări tot pe partea sud-estică.

Maximele pornesc de la 22-23 de grade în depresiuni şi ajung la 29-30 de grade în sudul şi în sud-estul României.

În Dobrogea şi Bărăgan vântul bate destul de tare în special la malul mării, pe unde atinge viteze de 50 de km/h. În extremitatea sud-estică e posibil să plouă slab. În rest avem atmosferă însorită şi 30 de grade la orele amiezii.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim tot soare, vreme bună şi temperaturi ridicate pentru acest moment al anului.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, doar în zona montană s-ar putea să vină câţiva stropi de ploaie, pe spaţii mici. În rest soarele străluceşte toată ziua, iar maximele ajung la valori agreabile, de cel mult 27 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş nu prea vedem norii. Nici vântul nu pune probleme, iar temperaturile urcă până la 28 de grade în Maramureş, pe la Satu Mare.

Şi în ţinuturile vestice găsim condiţii meteo foarte bune: cer senin pe tot parcursul zilei, atmosferă plăcută şi 28-29 de grade pe la amiază.

În Transilvania, în zona depresionară avem o dimineaţă foarte rece. Pe-aici minimele au ajuns la 2-3 grade. Soarele încălzeşte atmosfera, iar pe partea vestică maximele ajung la 27 de grade, pe la Alba Iulia. Doar în zona Orientalilor e posibil să picure trecător. La noapte, pe partea estică temperaturile coboară până la 5 grade.

În Oltenia urmează o zi superbă: soare, câţiva nori inofensivi, vânt domol şi temperaturi destul de ridicate pentru început de septembrie, de 28 de grade.

În ţinuturile sudice găsim tot vreme frumoasă şi caldă. Domină atmosfera însorită, nu sunt semne de ploaie, iar în Lunca Dunării temperaturile ajung la pragul de 30 de grade.

În Bucureşti norii apar destul de rar, însă după-amiaza vântul devine cam insistent. Maxima atinge 30 de grade. La noapte se mai domoleşte vântul, iar temperatura coboară până la 16 grade.

Vreme bună găsim şi la munte. În masivele estice sunt ceva condiţii de ploi slabe, iar vântul are unele intensificări în zona Carpaţilor de Curbură.

Pe litoral avem soare în cea mai mare parte a zilei. Vântul agită atmosfera, iar maximele ating 28 de grade pe plajă şi 25 de grade în apa mării.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL