METEO Vremea se răcește. Se anunță precipitații pe arii extinse

Vremea se va răci, luni, şi în sudul şi sud-estul ţării, astfel că valorile termice diurne se vor situa local sub normalul climatologic specific începutului de septembrie.

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în vest şi în extremitatea de sud-est, iar în restul teritoriului va prezenta înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice, pe arii extinse în Oltenia, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, vestul Dobrogei, precum şi în zonele montane şi submontane.

Izolat cantităţile de apă vor mai depăşi 15-20 l/mp. Noaptea cerul se va degaja în mare parte din ţară, iar ploi slabe vor mai fi pe arii restrânse în extremitatea de sud, de sud-est şi la munte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi în sud-est şi pe alocuri în extremitatea vestică a ţării şi la munte şi doar izolat în celelalte zone, în general cu viteze de 45-55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 27 grade Celsius, local mai ridicate în estul Munteniei şi în Dobrogea până spre 28-29 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 şi 21 grade Celsius. Spre sfârşitul intervalului, pe areale restrânse, se va forma ceaţă.

Și în Capitală, vremea se va răci faţă de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei când vor mai fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări, ce vor atinge viteze în general de 40-45 km/h.

Temperatura maximă va fi de 25 grade Celsius, iar cea minimă de 14-16 grade Celsius.

De marți, 5 septembrie, vremea se va ameliora, iar valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, urmând a se situa în jurul normelor perioadei.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: