METEO Zi de caniculă în jumătate de țară, ploi în cealaltă jumătate

omactiv.md
Sursă foto: omactiv.md

Ziua de vineri ne aduce vreme foarte caldă, caniculă în sud și în sud-est, dar și câteva ploi zgomotoase, mai pe seară, în vestul, în nord-vestul și în centrul țării.

În Dobrogea și Bărăgan, atmosfera se menține însorită toată ziua și se încălzește foarte tare. Crește și disconfortul termic, iar în Bărăgan se instalează canicula și se ating 35-36 de grade. Doar pe litoral găsim valori ceva mai scăzute, de 28-29 de grade, notează știrileprotv.ro.

În partea de sud a Moldovei și în nordul Munteniei temperaturile ajung la 36 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem o dimineață plăcută, dar se face destul de cald după prânz. Maximele depășesc 30 de grade aproape peste tot și se apropie de pragul caniculei. Este puțin probabil să plouă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș apar câteva averse în doua parte a zilei cu tunete, fulgere, condiții de grindină și se pot acumula 25 de litri de apă pe metru pătrat. Maximele ajung pe la 34 de grade în Maramureș.

Și în ținuturile vestice avem o amiază călduroasă, cu soare și vreo 33 de grade în termometre. Spre seară apar câteva reprize de ploaie, în special pe la munte, mai notează sursa citată.

În Oltenia se vor înregistra 33-34 de grade la umbră, dar vom resimți valori mult mai ridicate de atât.

În București vor fi în jur de 36 de grade, iar pe timpul nopții, temperatura coboară până la 20 de grade.

La munte găsim soare și atmosferă plăcută în prima parte a zilei. Apoi se adună norii și vin ceva averse în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. Se pot strânge 25 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul va avea intensificări pe timpul ploilor.

Pe litoral avem vreme frumoasă, cer senin, briză activă și până la 30-31 de grade prin stațiuni. Se resimte și disconfortul termic, iar apa mării are în jur de 24 de grade.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL