Skip to content
Politică

Meteorologii, alertă de vreme rea: 30 de județe se vor afla sub cod galben

Vești proaste de la meteorologi: vremea se va strica în întreaga țară, de marți seară.

Concret, începând de marți, de la ora 20:00, este anunțată instabilitate atmosferică accentuată în întreaga țară, urmând ca de miercuri, 30 de județe să intre sub avertizare de cod galben de furtuni cu descărcări electrice, vânt, ploi abundente și grindină, informează News.ro.

”În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureş, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crişana şi Banat, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie şi condiţii de grindină”, susține ANM.

În unele intervale scurte de timp vor fi înregistrate cantități de apă ce vor depăși 15-20 litri/metru pătrat și izolat 30-40 de litri de apă/metru pătrat.

Începând de miercuri de la ora 14:00 și până vineri la ora 8:00, 30 de județe se vor afla sub cod galben de furtuni.

”În Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină”, mai adaugă ANM.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *