Skip to content
Politică

Meteorologii, anunț de ULTIMĂ ORĂ: vreme rea în toată țara

news.ro

Meteorologii vin cu vești proaste pentru români. Mai exact, potrivit anunțului făcut de Administraţia Naţională de Meteorologie, de sâmbătă după-amiază, aria precipitaţiilor se va extinde, iniţial fiind înregistrate ploi şi lapoviţă, ulterior ninsori însoţite de viscol.

Potrivit acesteia, din a doua parte a zilei de sâmbătă, aria precipitaţiilor se va extinde în sud şi sud-est. În Muntenia şi în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie şi lapoviţă la început, iar în cursul serii şi al nopţii predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă în medie de 4 – 8 centimetri, local în jurul a 10 centimetri.

În zona montană, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, temporar va ninge, informează Româniatv.net

Vântul se va intensifica în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud şi sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40 – 45 km/h local în Dobrogea.

Începând din a doua parte a zilei de duminică, aria precipitaţiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor şi treptat vor predomina ninsorile.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *