Meteorologii anunţă ploi şi, local, vijelii şi căderi de grindină

Sursa foto: Pexels

Joi se anunţă o zi cu temperaturi ceva mai scăzute decât până acum în mai multe localităţi din România, dar specialiştii anunţă, de asemenea, un grad ridicat de instabilitate atmosferică. 

Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a în multe regiuni ale țării vor fi temperaturi ceva mai scăzute decât cele înregistrate până acum în această vară, dar urmează o zi cu instabilitate atmosferică și în unele zone vor fi ploi şi chiar vijelii.

La  munte, în sudul Banatului, în Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, în Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Transilvaniei vremea va fi instabilă, mai ales în prima parte a zilei. Instabilitatea se va manifesta la început în zonele montane, iar spre seară și noaptea și în celelalte regiuni.

Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Pe alocuri vor fi vijelii, vântul bătând în rafale în general de 50-70 km/h, și căderi de grindină.

În restul țării, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână. Cu excepția regiunilor vestice și sud-vestice unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în zona Carpaților Orientali și în regiunile sudice.

Joi, în București vor fi aproximativ 27 de grade Celsius și sunt șanse destul de mari de precipitații. Şi aici instabilitatea atmosferică poate aduce furtuni sporadice cu fulgere, iar vântul va sufla slab și moderat.
 

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: