Skip to content
Politică

UPDATE Meteorologii au emis COD ROŞU de viscol şi ninsori. Vezi ce drumuri sunt ÎNCHISE

UPDATE

În judeţele afectate de codul roşu de ninsori şi viscol, mai multe trenuri au fost anulate. Sfatul autorităţilor este ca înainte de a pleca în călătorie, să sunaţi la staţiile CFR din localitate. Sute de oameni sunt blocaţi în trenurile care au rămas înzăpezite în zonele afectate de viscolul puternic, informează antena3.ro.

 

Armata este pregătită să intervină în judeţul Buzău, judeţ care se află sub atenţionare cod roșu de ninsori şi viscol.

Autostrada A2 va fi închisă începând cu ora 08:30, au anunţat autorităţile, iar toate drumurile din judeţul Buzău – judeţ aflat sub avertizarea de cod roşu de ninsori şi viscol – vor fi inchise.

Unele zboruri au la decolare întârzieri de două ore, pe Aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor şi de operaţiunile de deszăpezire, dar nicio cursă nu a fost până acum anulată, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

 

Meteorologii au emis, în urmă cu puţin timp, cod roşu de viscol şi ninsori puternice până la ora 13:00 pentru trei judeţe: Buzău, Vrancea şi vestul judeţului Brăila. Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu, valabilă pentru judeţele Tulcea, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău şi Prahova, în timp ce cea de cod galben a fost restrânsă la 15 judeţe din jumătatea estică şi nordul ţării, până luni la ora 18.00. Circulaţia rutieră este întreruptă pe şapte tronsoane de drumuri naţionale, din Buzău, Ialomiţa, Brăila, Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorii abundente şi viscolului, iar pe A2 au început să se formeze suluri de zăpadă, informează Centrul Infotrafic.

Întreruperea circulaţiei a fost dispusă pe: DN2B Buzău – Brăila, DN22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN2C Costeşti (jud. Buzău) – Slobozia, DN2N Bogza Dumbrăveni (judeţul Vrancea), DN23B Măicăneşti – Ciorăşti (Vrancea), DN23A Gologanu – Tătăranu (Vrancea) şi DN24D Tuluceşti – Vârlezi (Galaţi).

A fost închisă A2, pe tronsonul Bucureşti-Drajna. Se circulă deviat pe DN3 şi pe DN3A. Şeful CNADNR, Narcis Neaga, a declarat la Digi24 că este posibil să fie închisă până la ora 11.00 şi Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Drajna, unde vizibilitatea a scăzut sub 30 de metri, iar pe unele porţiuni sub 10 metri.

Mai multe accidente în lanţ au avut loc pe A2, din cauza unui tir care a derapat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *