Skip to content
Politică

Meteorologii avertizează: Cod portocaliu de inundații

Gazeta de Sud

A fost instituită o nouă alertă hidrologică de cod portocaliu. Aceasta vizează un nou pericol de inundații pe râuri în 11 județe ale țării.

Alerta este valabila începând de miercuri, ora 18:oo, până vineri dimineață și vizează judeţele Suceava, Neamţ, Harghita, Bacău, Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Botoşani, Constanţa şi Tulcea. Aici va exista un risc mare de inundații pe râuri. Fenomenele se pot produce cu o intensitate mai mare începând de miercuri de la ora 18:00 până joi la ora 6:00 pe unele râuri din judeţele Iaşi, Vaslui şi Suceava, urmând ca aceasta să se extindă și în județele din sud-estul țării de joi până vineri dimineață la ora 6:00.

De asemenea, Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a mai emis și o avertizare de cod galben de inundații pentru 33 de râuri din țară în intervalul 25 iulie, ora 15:00, 27 iulie, ora 24:00. Ea țintește județele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Arad, Alba, Cluj, Sibiu, Harghita, Mureş, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Harghita, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Botoşani, Constanţa şi Tulcea.

Alerta vine în contextul în care ANM a anunțat prelungirea codului galben pentru 22 de județe din nord-estul, sudul și sud-estul țării până joi la ora 23:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *