Metoda ca Iohannis să câștige alegerile: Silenzio Stampa

Primarul Sibiului nu este o persoană foarte extrovertită și nici genul politicianului dâmbovițean cu care am fost obișnuiți în ultimii 25 de ani. Iohannis este un politician atipic, care vine din politica de provincie și care, se vede cu ochiul liber, nu prea se poate adapta la noul mediu politic în care a intrat.

Iohannis ne-a obișnuit ca atunci când vine vorba de probleme importante și de interes pentru români, să nu vorbească. Nici nu prea are nevoie, deoarece multitudinea de trompete din PNL și PDL îi asigură comunicarea publică. Însă, din când în când Iohannis, conștientizând că este prezidențiabil, iese cu diverse declarații care ne fac să ne întrebăm „oare ce e în mintea lui?”.

În mai puțin de o săptămână, Klaus Iohannis a reușit să șocheze, la propriu, opinia publică în mai multe rânduri. Probabil că dacă ar fi fost lângă el, strategii lui l-ar fi „altoit” pentru tâmpeniile spuse. Totuși, atunci când e în fața camerelor Iohannis e de capul său, ceea ce nu e deloc bine.

Prima afirmație a lui Iohannis care a ridicat semne serioase de întrebare a fost cea despre copii și case. Într-o emisiune televizată, Iohannis a spus, fără a clipi măcar, că „alții au investit în copii, în educația lor, noi am investit în imobile”. Această declarație s-a vrut a fi o explicație pentru modul în care și-a dobândit cele șase case. Numai că Iohannis, probabil, gândește în germană și vorbește în română, deoarece în loc să explice un lucru mai rău a făcut.

Un alt moment în care era mai bine ca Iohannis să tacă s-a petrecut chiar în timpul manifestațiilor organizate de alianța creștinilor liberali din fața Palatului Victoria. Apropo, Iohannis, cel care ar trebui să fie liderul opoziției, a lipsit de la spectacolul cinematografic din fața Guvernului. Revenind, Iohannis ne-a destăinuit într-una din drumețiile sale prin țară, că un aspect important al programului său de prezidențiabil este educația. Încercând să facă o glumă, nemțească și nesărată, Iohannis a reușit să se umple de ridicol. Așadar, adresându-se reprezentanților învățământului românesc, Iohannis le-a spus că de la profesor de fizică și inspector școlar a ajuns un politruc în cursa prezidențială.

„Situaţia mea este un pic deosebită, fiindcă eu chiar am antecedente în sistemul educaţional, am fost dascăl de fizică timp de 15 ani, am condus un inspectorat şcolar timp de trei ani şi acuma sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României”, a spus Klaus Iohannis la o dezbatere organizată de ISP pe tema educaţiei.

Deci, Iohannis, marele apărător al dreptei, este un adept al doctrinei comuniste? Cam asta se înțelege din discursul prezidențiabil, deoarece, un politruc este un îndrumător politic în armata sovietică. Așadar, Iohannis vrea să ne îndrume în calea noastră către comunism?!?!

A treia frază memorabilă marca Iohannis s-a petrecut la Galați, în cadrul unei conferințe de presă. În încercarea de a ataca ordonanța guvernului Ponta, Iohannis a dat de înțeles că această ordonanță le-ar prinde bine și liberalilor. „Vom pierde foarte puţini aleşi locali. Cred chiar că este posibil ca unii dintre primari să vină la noi în unele judeţe”, a spus Iohannis. Așadar, un partid care urlă împotriva migrației politice așteaptă să atragă primari în mai multe județe. Păi, unde este moralitatea, verticalitatea politică în acest caz?

Pentru candidații la alegerile prezidențiale din acest an se pare că nu contracandidații reprezintă principalul pericol pentru prezidențiabilii noștri. Din ultimele apariții publice, pericolul cel mai mare vine chiar de la fiecare candidat în parte. Pentru Iohannis pericolul este Iohannis, la fel cum pentru Victor Ponta pericolul este Victor Ponta.

În cazul lui Iohannis, strategii săi politici ar putea să adopte o tactică ale cărei urmări nu ar șoca pe nimeni. Să îi propună să intre în „silenzio stampa” până la alegeri. În acest fel, ar fi evitate sutele de gafe care se prefigurează a fi făcute de către prezidențiabil. Probabil că așa, Vasile Blaga și consilierii lui Iohannis, nu ar mai trebui să își facă seppuku la fiecare apariție a lui Iohannis.

După această săptămână am înțeles de ce comunicarea prezidențiabilului ACL este susținută de Cătălin Predoiu, MRU, Alina Gorghiu, vulcanicul Ludovic Orban și de Vasile Blaga. Aceștia se pricep mai bine ca cel care ar trebui să ocupe fotoliul de la Cotroceni la comunicare. Adică știu să „vorbește” românește, după cum spunea un clasic. Iar această armată de oameni are un singur scop: acela de a-i contracara pe Ponta și Tăriceanu. Spre deosebire de Iohannis, atât Ponta, cât și Tăriceanu sunt în stare să își ducă bătăliile singuri, fără spiriduși comunicatori.

 

PS (News): Oare pe unde o fi acum fostul prezidențiabil Crin Antonescu? 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: