Skip to content
Opinii & Analize

Metoda Zelenski, la Vâlcea? Da, se poate

Bogdan Stoica

„După discuţii şi foarte multe proiecte puse pe masă, am reuşit să cooptăm în această zonă administrativă pe actorul Grig Chiroiu, dar nu pentru faptul că este un actor, ci pentru faptul că este un reprezentant din zona economică, fiind un antreprenor în domeniul turismului. Ne asumăm şi vrem să câştigăm pe toate fronturile. Domnul Grig Chiroiu are o notorietate foarte mare şi cred că împreună putem să formăm acea echipă care va scoate cumva judeţul Vâlcea din … bla-bla-bla”. Ce era de spus s-a spus. Grig Chiroiu va juca rolul lui Volodimir Zelenski. S-a mai făcut o dată cu actorul Ronald Reagen și a mers fabulos, anglo-saxonilor le-a plăcut. Zilele astea vedem că merge și la publicul slav. Păi de ce să nu fim noi în avangarda latinității și să încercăm asta micro, la Vâlcea?

Acum fix un an, am estimat pe youtube că în România sunt trei vedete tv care ar putea aplica cu succes metoda Zelenski „de la actor la președinte”: Mihai Bobonete, Tudor Chirilă și Marius Manole, cu mențiunea că Bobonete chiar are șanse să câștige viitoarele alegeri prezidențiale. Nu m-am gândit niciodată la exploatarea notorietății unei vedete de ecran la nivel local, dar acum, dacă vreo casă de pariuri ar pune o miză pe alegerile de la CJ Vâlcea, mi-aș pune toți banii pe Trăsnitul din NATO.

Ca să fie însă treaba sigură, aș recomanda PNL Vâlcea să securizeze investiția. De acum până la alegeri au tot timpul să încropească o producție video care să glorifice potențialul județului, să scoată la iveală oamenii de calitate ai locului și să-l prezinte pe Greg Chiroiu din celelalte perspective ale lui: ortodox, familist, antreprenor, solidar cu cei amărâți, apărătorul celor nedreptățiți. „Trăsnit la pensiune” să-i zică serialului, care să fie povestea unui antreprenor din turism prin pensiunea căruia trec tot felul de oameni ce susțin firul narativ: Vâlcea e miezul, Nikola Tesla era din Vâlcea, Ronaldo are o mătușă din Vâlcea, tunelul energetic de la Sinaia e pistol cu apă pe lângă grota cuantică de la Vâlcea. Iar coloana sonoră să fie scrisă – se știeee! – de Adi de la Vâlcea.

Râzi în timp ce citești asta? Râzi ca prostul, că se poate. Balanța viitoarelor alegeri va fi înclinată de TikTok și Youtube, nu de ProTV și Antena1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *