PSnews

Ediția de București

Metrorex a făcut anunțul. Când vor fi gata magistralele 5 și 6

bucurestifm.ro

Metrorex a anunțat, miercuri,  când o să fie funcțională Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei. Reprezentanții au spus că magistrala va funcționa la sfârșitul semestrului I  din 2018, iar referitor la Magistrala 6 spre Otopeni, lucrările se vor demara  până la sfârşitul acestui an, a declarat miercuri, Marin Aldea, director general Metrorex.

Pentru Magistrala 5 de metrou avem structura de rezistenţă realizată în procent de 91 – 92%, finisajele în procent de 32=35%, dar sunt staţii unde avem un procent de realizare de 70-80%, cum ar fi staţia Orizont, Favorit şi Drumul Taberei 34. Noi ne-am propus ca, la finele semestrului I al anului 2018, să punem în funcţiune cu călători Magistrala 5, cu trenurile din flota actuală”, a spus Marin Aldea, director general al Metrorex.

În ceea ce priveşte Magistrala 6 de metrou către Aeroportul Henri Coandă, directorul general al Metrorex a precizat că lucrările ar putea demara până la sfârşitul acestui an.

Magistrala 6 către aeroport se va realiza într-un termen de 48 de luni de la începerea lucrărilor, aşa cum scrie în studiul de fezabilitate. Termenul este stabilit de către specialişti şi consultanţi. Ne propunem ca, până la sfârşitul acestui an, să începem lucrările la Magistrala 6”, a mai afirmat Marin Aldea, potrivit Antena3.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi