Skip to content
Politică

Metrorex: Circulaţia rutieră pe bulevardele Eroii Sanitari şi Dumul Taberei va fi reluată sâmbătă

adevarul.ro

Circulaţia rutieră pe bulevardul Eroii Sanitari, pe segmentul dintre strada Sf. Elefterie şi bulevardul Eroilor, şi bulevardul Drumul Taberei, pe segmentul cuprins între intersecţiile cu Valea Ialomiţei şi cu Valea Argeşului, va fi reluată sâmbătă, 22 iulie, după ora 10:00, anunţă Metrorex într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Circulaţia a fost închisă în aceste tronsoane pentru a fi finalizate lucrările la metroul Eroilor-Drumul Taberei.

În urmă cu o săptămână, directorul general al Metrorex, Dumitru Sodolescu, afirma că metroul din Drumul Taberei va circula în luna decembrie, altfel îşi va da demisia.

Deşi termenul contractual este în ianuarie 2020, ne menţinem promisiunea de a da în exploatare, am făcut grafic pentru finalizarea sistemului de automatizare în 23 noiembrie, să avem posibilitatea să circulăm în decembrie. Eu mă ţin de ce am promis, pentru că ştiu cum s-o fac. Eu vin din mediul privat, am lucrat 25 de ani în funcţii de top management la o companie multinaţională unde am făcut investiţii„, a spus Sodolescu.

Oficialul Metrorex a adăugat că lucrările la metrou sunt finalizate în proporţie de 99,3% în cea ce priveşte infrastructura şi peste 80% la partea de finisaje.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *