Skip to content
București Știri locale

Metrorex, despre M5: Mai sunt finisaje de completat în staţiile Academia Militară, Eroilor şi Parc Drumul Taberei

Inquam Photos / George Călin

Metrorex a transmis, joi, precizări referitoare la Magistrala M 5, menţionând că mai sunt finisaje de completat în staţiile Academia Militară, Eroilor şi Parc Drumul Taberei, iar în această periadă de început este posibil să apară şi anumite nesincronizări. Compania transmite că redistribuirea trenurilor pe noua magistrală nu va afecta intervalele de succedare de pe celelalte magistrale.

Metrorex a transmis, joi, precizări cu privire la proiectul magistralei de metrou M 5 şi detalii despre evoluţia proiectului.

Sigur că mai sunt anumite finisaje de completat, câteva accesuri de finalizat în staţiile Academia Militară, Eroilor şi Parc Drumul Taberei. De asemenea, pentru această perioadă de început este posibil să apară şi anumite nesincronizări în funcţionarea optimă a sistemelor, în condiţiile în care din motive externe şi nedorite de Metrorex, această magistrală nu beneficiază încă de trenuri noi prevăzute a fi echipate cu cel mai modern sistem de supraveghere şi conducere a traficului. Menţionăm că întreaga construcţie şi toate sistemele au o garanţie de minim 5 ani. După 15 septembrie a.c. alături de constructorii acestei magistrale sunt prezenţi în staţii şi salariaţii Metrorex care sunt instruiţi să intervină în scopul asigurării celor mai bune condiţii de transport”, a transmis, joi seară, Metreox.

Compania a transmis că în Drumul Taberei are circa 300.000 de locuitori.

Raportat la acest număr, capacitatea proiectată pentru transportul călătorilor pe noua magistrală de metrou este de 50.000 călători/oră/sens. În cadrul acestui proiect, Metrorex are în vedere achiziţia a 13 trenuri noi de metrou care vor permite micşorarea intervalului de succedare de 6 minute. Facem precizarea că redistribuirea trenurilor din flota actuală pe noua magistrală, nu va afecta intervalele de succedare de pe celelalte magistrale, întrucât sunt introduse în circulaţie, trenuri de tip IVA, iar acolo unde este necesar (la orele de vârf de trafic) se vor introduce trenuri suplimentare”, a mai transmis compania.

Potrivit Metrorex, prin această investiţie,  transportul de suprafaţă, atât cel public cât şi cel privat este degrevat, ceea ce conduce la reducerea poluării, reducerea numărului de accidente, limitarea degradării drumurilor, cu implicaţii importante asupra calităţii vieţii din punct de vedere al condiţiilor de mediu şi condiţiilor generale economico-sociale (realizarea de economii la carburanţi şi întreţinere, reducerea timpilor de deplasare).

În continuare, Metrorex va administra operarea întregului ansamblu al noii linii de metrou şi pentru a menţine în condiţii optime de exploatare, Magistrala 5 de metrou, invităm publicul călător să utilizeze în mod adecvat reţeaua de metrou, să respecte regulile de circulaţie şi cele determinate de pandemia Covid 19”,a mai transmis Metrorex.

Magistrala M 5 a fost inaugurată, marţi, la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *