Skip to content
Politică

Metrorex, noi mijloace de a avertiza călătorii

Metrorex a găsit noi mijloace de a avertiza călătorii.

Astfel, autocolante în locul benzilor portocalii de antenţionare este noua găselniţă a Metrorex pentru a-i avertiza pe călătorii ce poposesc în staţia de metrou de la Piaţa Victoriei să aibă grijă la urcarea şi coborârea din tren, potrivit b1.ro.

“Soluţia a fost găsită de companie după scandalul din luna ianuarie, când o femeie a reclamat la ANPC faptul că şi-a prins piciorul în spaţiul dintre peron şi tren. Abţibildurile de atenţionare sunt binevenite, Metrorex a conştientizat pericolul la care îşi expunea călătorii”, a venit replica directorului ANPC.

“Stimaţi călători! Atenţie la urcarea şi coborârea în şi din trenurile de metrou, pentru evitarea accidentelor! Urcarea sau coborârea în şi din tren a călătorilor care transportă cărucioare pentru copii se pot face obligatoriu pe la prima uşă, în sensul de mers al trenului!”, anunță vocea de la metrou.

Pentru a preveni accidentarea călatorilor, Metrorex a lipit autocolante pe peron și din când în când lansează anunțuri audio prin care îi avertizează pe calatori să fie atenți la urcarea și la coborarea din vagoane.

Abţibildurile de atenţionare au fost puse pe peron în locul benzilor portocalii care fuseseră instalate iniţial în staţia de metrou Piaţa Victoriei. Metrorex a considerat că noile autocolante vor fi mai uşor de înţeles de către călători, iar incidente precum cel din ianuarie, când o femeie s-a accidentat la coborârea din tren, nu se vor mai repeta.

 

Măsura luată de Metrorex vine în urma scandalului de la începutul acestui an, când o femeie susţine că și-a prins piciorul în momentul în care a coborât din metrou, la staţia Piaţa Victoriei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *