Skip to content
Politică Video

Metrou în sectorul 5, provocarea PSD în această campanie electorală EXCLUSIV (VIDEO)

Pentru prima oara de la initierea dezbaterilor PSnews legate de viziunea candidatilor, unul dintre acestia vorbeste despre o provocare. Este vorba de magistrala de metrou care sa acopere macar partial raza sectorului 5. Pesedistul Daniel Florea a explicat in premiera cum se poate realiza un astfel de proiect si care sunt sansele sale de reusita.

In plus, acesta a explicat de ce este nevoie ca un demers de acest fel sa se bazeze pe un tandem de tipul primarie de sector-primarie Generala.

Presedintele social-democratilor din sectorul 5 a explicat si cum va atrage fonduri europene, intr-un sector in care aceste proceduri aproape ca nu au existat.

(11:30 – 12:55)

Dan Bucura: O altă particularitate a Sectorului 5 este că nu beneficiază de transport subteran, aproape sub nicio formă. Cum vedeţi un proiect legat de o magistrală în acest Sector în viitorul nu neapărat apropiat, dar un viitor totuşi?

Daniel Florea: E foarte greu de făcut, şi se poate face numai în colaborare cu Primăria Generală şi Ministerul Transporturilor. Sunt lucruri pe care va trebui să le discutăm serios. Şi ăsta este unul dintre motivele pentru care oamenii trebuie să se gândească că trebuie să ai şi este cel mai bine să ai atât primar de Sector, cât şi primar general de la acelaşi partid. Şi eu cred că Gabriela Firea la Primăria Generală şi cu mine primar la Sectorul 5 e o echipă foarte bună care ar putea rezolva această problemă. Cred, de asemenea, că este foarte important să avem majoritate în alegerile parlamentare din toamă pentru că este foarte important să ai şi un Guvern. În momentul în care ai un guvern condus de PSD şi Primăria Generală şi Primăria de Sector conduse de PSD, abia în acest moment, cu siguranţă lucrurile se vor mişca spre bine.  Cred că nu se gândeşte nimeni astăzi că alte partide ar putea să formeze o majoritate, indiferent cum se numesc ele. Nu există nicio posibilitate, în acest moment, să formeze o majoritate guvernamentală, de exemplu, fără PSD, fără ca PSD să conducă respectiva majoritate.

Dan Bucura: Aţi vorbit de bani europeni. Asta este până la urmă o şansă, nu numai pentru Sector, ci şi pentru Bucureşti, pentru ţară… Însă, la nivelul Sectorului, banii au venit greu. Aţi atins puţin mai devreme o problemă, vorbind despre personal. Credeţi, totuşi, că personalul care a fost în momentul de faţă în Primăria Sectorului 5 este cel vinovat pentru această lipsă de accesare a banilor europeni până acum sau managerul propriu-zis? Din ce cauză rata de absorbţie din Sectorul 5 este una dintre cele mai mici?

 Daniel Florea: Cred că, din păcate, nu a fost o prioritate pentru administraţia din Sectorul 5. Eu sunt convins că toţi oamenii sunt de bună-credinţă şi încearcă să-şi facă meseria cât mai bine. Semnalul pe care vreau să-l transmit  este că nu este niciun fel de problemă în ceea ce priveşte personalul sau oamenii care lucrează în acest moment în instituţiile publice, ale Primăriei sau subordonate Primăriei. Există o problemă de prioritizare, iar această problemă o vom rezolva împreună: Cum putem face pentru a realiza cât mai repede lucrurile bune pentru Sector. Oamenii nu au a se teme ca vor avea probleme, că vor fi daţi afară, ci, pur şi simplu, deciziile se vor lua împreună cu ei, pentru a prioritiza chestiunile care privesc cetăţenii. Şi pentru mine şi pentru PSD, anveloparea, curăţenia şi siguranţa cetăţeanului sunt cele trei priorităţi pe care le vom avea în vedere în Sectorul 5.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *